Sjekk hvem som spiller med Lyn-drakt igjen

Ny stadion, ny organisasjon og nye spillere. Nå vil Lyn tilbake blant de aller beste.

GAMMEL HELT: Kim Holmen spilte for Lyn frem til 2010. Han har nå spilt flere treningskamper for Lyn og har scoret i to av dem.
  • Kurt B.M. Haugli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Kim Holmen er trolig tilbake, arenaen blir større og organisasjonen begynner å ligne toppfotball igjen.

Lyn er i ferd med å legge planer for opprykk fra 2. divisjon. Klubben som måtte begynne på nytt etter konkursen 2010, skal snart starte sin andre sesong i 2. divisjon. Etter konkursen begynte nye Lyn i 4. divisjon. Det ble opprykk første sesong i 2011. Det samme skjedde i 2012 og i 2013 var Lyn på plass i 2. divisjon.

Opprykkspause

I fjor ble det ikke opprykk. Men det er nettopp opprykk klubben jobber for i 2014. Klubben er i ferd med å ruste opp for toppfotball. Lyn Fotball er nå skilt ut som en egen juridisk enhet.

— Lærdommen fra sist viser jo at en toppfotballklubb kan gå konkurs. Den gangen gikk det ikke ut over breddesatsingen. Derfor er det naturlig at vi nå skiller ut toppfotballen i Lyn igjen, sier Magnus Wattne. Han er markedssjef i toppfotballsatsingen til Lyn og den eneste som er ansatt på heltid.

Les også

- Vil du ringe en venn? - Jeg har ingen venner.

— Vi har 10 spillere som får litt lønn også har vi en trener i halv stilling. Denne sesongen har vi et budsjett på 3 millioner kroner. Vi er ikke blant de som bruker mest penger i 2. divisjon, men heller ikke minst, sier Wattne.

Nye spillere

Finn Bredo Olsen er fortsatt treneren som skal sørge for nytt opprykk. Fortsatt er også noen av spillerne fra toppfotballaget Lyn igjen i klubben. Gøran van der Burgt og Mads Dahm er med også denne sesongen. De får selskap av en gammel kjenning.

Kim Holmen var med da klubben var blant de beste. I forsesongen har 31-åringen vært tilbake i Lyn-drakt. Etter 2010-sesongen forsvant han til Kongsvinger og spilte en periode for Ullensaker/Kisa. Nå har han scoret i Lyns to siste treningskamper.

— Han teller ennå på knappene og er ikke helt sikker på om han blir med oss denne sesongen, men vi håper, sier Wattne.

Les også

Her er alle eliteserieovergangene

Les også

Alle overgangene i 1.divisjon

Andre nye spillere denne sesongen er Jørgen Richardsen som kommer fra Alta og Armin Sistek fra Asker.

Til Bislett

Lyn har spilt på Frogner stadion etter opprykket og har i enkeltkamper hatt tilskuertall på nesten samme nivå som da klubben spilte i den øverste divisjonen. Foran denne sesongen skifter klubben ut kunstgresset ved Frognerparken med naturgress og Bislett stadion.

— Det blir ikke dyrere å spille på Bislett. Trolig blir det et plussregnskap ettersom vi nå får hånd som kiosksalget selv. Det hadde vi ikke på Frogner. I tillegg var kunstgresset på Frogner hardt og førte til ekstra belastninger for spillerne, sier Wattne.

For snart to år siden satte Lyn tilskuerrekord for en 1. rundekamp i cupen på nettopp Bislett stadion. Lyn trakk Vålerenga og over 11.000 kom på kamp.

Publisert:
  1. Fotball 2. div
  2. SFK Lyn

Mest lest akkurat nå

  1. Testet positivt? Dette gjør du

  2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

  3. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

  4. Stavanger-investorer sprøyter penger inn i e-sport-satsing - vil ikke røpe beløpet

  5. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?

  6. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger