Haalands eventyrlige statistikk slår hardt: 63 mål på 92 kamper

Landslagssjef Lars Lagerbäck kan nyte det Erling Braut Haaland presterer i Tyskland og håpe formen holder til EM-omspillet. Unggutten leverer 0,68 mål per kamp.

Erling Braut Haaland har en imponernede scoringssnitt etter at han i 2017 ble elitespiller.
  • NTB-Espen Hartvig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Haaland er oppe i 14 mål siden overgangen til Borussia Dortmund. Dit kom han i januar.

I helgen var nordmannen igjen det store utropstegnet i Bundesliga etter å ha avgjort bortekampen mot Fortuna Düsseldorf. Det skjedde med noe så sjeldent som en heading. Haaland er høy og sterk, men få av hans mange mål som senior har kommet etter hodestøt.

Dortmund-scoringene er ellers fordelt slik:

  • Høyrebeinet tre.
  • Venstrebeinet ti.

Lagerbäck fikk med seg Haalands matchvinner-mål fra Sverige.

– Vi får håpe han fortsetter på samme måte som før koronatiden. Det var bra det han gjorde i Salzburg, og det har jo bare fortsatt i Dortmund, sier Lagerbäck til NTB.

– Det er fantastisk det han har gjort i så ung alder med to klubbytter og akklimatisering i nye miljøer.

Landslagssjef Lars Lagerbäck på feltet med Erling Braut Haaland.

Haaland fyller 20 år i juli, men han har allerede 63 mål på 92 seniorkamper for Molde, Salzburg og Borussia Dortmund. Det første målet kom i en cupkamp for MFK i april 2017.

Scoringssnittet er dermed på 0,68.

Viktig

Haaland står bare med to A-landskamper og ingen mål. Han skulle ha spilt fra start mot Færøyene i november, men måtte gi seg på oppvarmingen.

Norge møter Serbia i en semifinale i omspill om en EM-plass. Det skjer trolig i månedsskiftet oktober-november. Norsk seier betyr en «finale» mot enten Skottland eller Israel.

Etter planen skal Norges kamper spilles i Oslo. Og en skadefri Haaland er det trolig ikke mulig å komme unna i laguttaket til Lagerbäck.

(©NTB)

Publisert: