Skogrand tilskuer til norsk VM-kollaps

Stine Skogrand satt på benken under hele VM-kampen mot Nederland. Der så hun Norge gi fra seg 18–14 ved pause og gå på det første tapet hittil i mesterskapet.

Stine Skogrand fikk bare spille de siste 30 sekundene mot Nederland.
  • Espen Hartvig, NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Norge så ut til å ha bra kontroll. Etter frisk håndball var det fire mål å gå på halvveis. Men ut av garderoben kom det et «nytt» norsk lag, et mannskap som gjorde feil på feil i starten og ga fra seg initiativet.

– Jeg synes vi jobbet sinnssykt bra i førsteomgangen og får med oss en firemålsledelse. Da får vi virkelig troen på det. Jeg vet ikke hva som skjer, kanskje vi blir litt stresset over mange bytter. Uansett så drar vi det med oss både i angrep og forsvar, sier Skogrand.

– Vi må tilbake til hotellet å se på hva egentlig skjedde i denne kampen.

Les også

Slik blir Norges vei videre i VM

Revansj

Nederland hadde sju strake mesterskapstap for Norge siden 2010 før fredagens møte. Nederlenderne jublet som om de hadde vunnet en VM-tittel etterpå. Denne triumfen hadde de ventet lenge på.

Skogrand har kommet imponerende raskt tilbake i form etter fødselen i mai. Landslagssjef Thorir Hergeirsson var ikke i tvil om at hun skulle med i troppen. Han fulgte nøye med på fremgangen hennes i Danmark i høst.

Les også

Børsen: Én spiller utmerket seg da Norge kollapset

Men mot Nederland valgte han å bruke Moa Högdahl (bom på alle sine tre skudd) og Silje Waade (tre mål på seks skudd) på høyrebacken.

– Det har vært et fint mesterskap for meg. Jeg har jobbet meg sakte og sikkert inn i det selv om det er blitt litt varierende med spilletid hittil. Man vet aldri. Plutselig spiller jeg en halv kamp eller så sitter jeg på benken en hel. Det må jeg ta som det kommer, sier Skogrand.

Les også

Norge ledet komfortabelt, så kollapset de totalt: – En av de verste omgangene noensinne

I egne hender

Norge har en kampfri dag lørdag. Hovedrunden spilles søndag (Danmark), mandag (Sør-Korea) og onsdag (Tyskland). Alle har avkast 12.30 norsk tid.

– Vi skal slå alle. Vi satser på at det blir tre strake seirer, sier Skogrand.

Vinner Norge de tre neste kampene, er semifinaleplassen garantert sikret. Etter fredagens resultater i B-gruppen, kunne Norge fått en svært delikat posisjon før hovedrunden som eneste lag med fire poeng i ryggen. Slik ble det ikke.

Nå er stillingen: Nederland 4, Tyskland 3, Norge 2, Sør-Korea 2, Danmark 1 og Serbia 0.

Publisert: