Slik forbereder den norske landslagsspilleren seg før Champions League-semifinalen: – Familien gjør at jeg får roet nervene

Når Champions League-finalen spilles søndag, vil uansett en norsk spiller bli kronet som en del av Europas beste lag. Tirsdag møtes Ingrid Syrstad Engen (22) og Caroline Graham Hansen (25) i semifinalen.

Ingrid Syrstad Engen scoret to mål i kvartfinalen mot Glasgow.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Gjennom telefonen strømmer det latter etter at Ingrid Syrstad Engen har svart «sehr gut» på Aftenpostens første spørsmål.

Litt tysk har hun tross alt lært seg etter å ha spilt for det tyske topplaget Wolfsburg i drøyt ett år. Nå venter Barcelona og landslagsvenninne Caroline Graham Hansen i det som blir karrierens foreløpig største kamp: Champions League-semifinalen.

Når Engen skal beskrive spenningsnivået i kroppen, beskriver hun det som en lignende følelse før VM-kampene for Norge i fjor sommer.

– Det vil jeg si er veldig sammenlignbart. Det å spille så store kamper som nå, er det ikke alltid man gjør. Det er en helt spesiell følelse. Det blir som å gå inn til en semifinale i VM. Det er vinn eller forsvinn, og det er alvor.

Les også

Syrstad Engen herjet i Champions League. Nå venter norsk duell i semifinalen.

Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen er lagvenninner på landslaget. Tirsdag møtes de duell i Champions League-semifinalen.

Fotball, analyse og «trash-TV».

30 timer før kampstart sitter hun på hotellrommet sitt i San Sebastian, bare en kort gåtur fra Reale Arena, hjemmebanen til Real Sociedad, hvor semifinalen skal spilles.

– Det er ganske strenge krav om å holde seg inne på hotellet og være ganske isolert. Det blir mye tid på hotellrommet. Man får god tid til å gire seg opp og kjenne på spenningsnivået, forteller hun.

Siden Engen scoret to i 9–1-nedsablingen av Glasgow sist fredag, er mesteparten av tiden enten blitt tilbrakt på treningsfeltet eller på hotellet.

– Det begynner å bli litt vel mye «trash-TV». Nå må jeg roe meg litt ned på det, egentlig, sier Engen om hva hun gjør for å få tiden til å gå – og ler hjertelig.

Ringer hjem for å roe nervene

– Vi på laget prøver også å være en del sammen. De siste dagene har vi sett mye fotball, det er jo vært noen store kamper. Så analyserer vi selvsagt Barcelona. Ellers har jeg mye kontakt med familien hjemme. Det gjør at jeg får roet nervene, sier hun videre.

Familien, med mamma Gudrun i spissen, er som oftest å se på tribunen når Engen spiller fotballkamper. Tirsdag må de, som alle andre, se kampen hjemmefra på TV.

– Jeg skulle ønske de kunne vært her og opplevd det sammen med meg, men jeg bruker dem for alt det som det er verdt.

Etter en lett treningsøkt med de siste taktiske forberedelser og en god middag, blir telefonen hjem noe av det siste hun gjør før semifinalekampen.

– Det gir en siste boost, sier hun.

Les også

Hegerberg tatt ut i Champions League-troppen – tross alvorlig skade

Ingrid Syrstad Engen sammen med mor Gudrun Syrstad etter at Norge røk ut av VM mot Frankrike i fjor sommer.

Landslagssjefen: – Åpner opp for andre

Landslagssjef Martin Sjögren tror på to jevne semifinalekamper de neste dagene.

– Barcelona og Wolfsburg er helt åpen. Lyon er nok favoritter mot PSG, mener han.

I hvert eneste av de fire semifinalelagene finner man en norsk representant.

Om Lyon går helt til topps i turneringen, vil Ada Hegerberg bli Champions League-mester for femte år på rad. Vinner PSG, vil landslagsspiller Karina Sævik kunne løfte trofeet.

– Om nordmenn lykkes med å gjøre det bra i store turneringer, åpner det også opp for andre norske spillere til å få muligheten til å prøve seg utenlands. Det er veldig positivt for fremtiden, sier landslagssjefen.

Wolfsburg-Barcelona spilles 20.00 tirsdag. PSG-Lyon spilles 20.00 onsdag. Begge kampene vises på Viasport 2.

Publisert: