Kristoffs unike seiersrekke brutt: - Jeg slet med krampe

Alexander Kristoff kunne skrevet seg inn i historiebøkene onsdag, men 31-åringen tapte spurten og endte på 3.-plass i sykkelrittet Eschborn-Frankfurt.

Alexander Kristoff hadde vunnet Eschborn-Frankfurt fire ganger på rad, men onsdag ble det bare tredjeplass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Kristoff ville med seier i det 187,5 kilometer lange rittet blitt første syklist noensinne som har vunnet en bestemt verdenstourklassiker fem ganger på rad. Slik gikk det ikke i Taunus-fjellene i Tyskland onsdag.

Les også

Mot stjernespekket sykkelfest i Hammer Stavanger

Les også

I dag kan Kristoff bli historisk

Kristoff hang lenge med i hovedfeltet, men i massespurten ble det for tungt, og han måtte se tyske Pascal Ackermann (Bora) seire på hjemmebane foran landsmannen John Degenkolb (Trek). Kristoff endte som nummer tre.

– Jeg slet med krampe, faktisk, og følte meg tung, sa Kristoff til TV 2 etter rittet.

UAE-proffen vant rittet i 2014, 2016, 2017 og 2018. I 2015 avlyste arrangørene rittet på grunn av terrormistanker.

Tungt ritt

Med 3222 høydemeter gjennom Taunus-fjellene i Tyskland var det som ventet tunge forhold, men UAE-proffen og hans lag lå langt framme i hovedfeltet med drøye 45 kilometer igjen.

I de seige motbakkene måtte nordmannen holde følge, og med seg på laget hadde han både Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Les også

Bradley Wiggins' verdensrekord i banesykling er slått

Les også

Kristoff aktuell for fransk lag

Også Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og August Jensen (Israel Cycling Academy) stilte til start onsdag. Alle nordmennene hang godt med inn mot slutten.

Hovedfeltet lå og kontrollerte en liten utbrytergruppe i front, og drøye fire kilometer før mål var luken tettet. Både Boasson Hagen og Kristoff lå godt framme, men måtte ta imot en del vind. Ackermann fulgte på hjulet til Kristoff, og i spurten var tyskeren sterkest på hjemmebane. Dermed bommet Kristoff på sjansen til en historisk triumf.

Sterk vår

Kristoff har hatt en kruttsterk vårsesong. Han vant den prestisjetunge vårklassikeren Gent-Wevelgem og ble nummer tre i Ronde van Vlaanderen. Det gjorde ham til en av favorittene i Paris-Roubaix, men der ødela gjentatte punkteringer seiersmulighetene.

Årets startfelt i Eschborn-Frankfurt var sterkere enn noensinne. Rittet fikk verdenstourstatus i 2017, og siden da har stadig flere profiler stilt til start.

Dag Otto Lauritzen var den første nordmannen som vant rittet med sin seier i 1987.

Publisert: