Brann-fadese i gullkampen: – Det er dette RBK ikke gjør

Sandefjord rystet bergenserne ti minutter før slutt.

Her fortviler Branns Gilbert Koomson etter en misbrukt sjanse.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Brann var enorme favoritter før kampen mot bunnlaget Sandefjord søndag kveld. Det endte imidlertid med 1–1 og poengdeling.

Det er dramatisk for bergensernes gullhåp. Vinner Rosenborg senere søndag kveld, er luken ned til Brann på fire poeng. Syv serierunder gjenstår.

Håvard Storbæk sendte Sandefjord i ledelsen ti minutter før slutt. Steffen Lie Skålevik seks minutter senere.

Så fulgte et stormløp mot Sandefjord-målet. Brann klarte imidlertid aldri å score vinnermålet.

– En kjempenedtur. Dette er dekket bord for Rosenborg, sier Eurosport-ekspert Christian Gauseth ifølge kanalens hjemmeside.

– Dette kan koste Brann-gullet. Det er dette RBK ikke gjør. De taper ikke hjemme for Sandefjord. De gjør ikke dette i pressede situasjoner, fortsetter Gauseth.

Sjanse på sjanse

Før Storbæks 1–0-mål hadde Brann hatt sjanse på sjanse, men ikke klart å lure Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen. Når ikke keeperen sto i veien var det stolpen som hadde hindret Brann i å ta føringen.

Og ved pause lurte nok de over 10.000 frammøtte på hvordan hjemmelaget kunne unngå å lede da lagene gikk til pause. Kun en svak avslutning av Gilbert Koomson gjorde at gjestene slapp med skrekken. Med hele målet åpent satte ghaneseren ballen i nettveggen.

Ingen av lagene spilte seg ellers til store sjanser i første omgang, og foruten Koomsons bom var det ingenting å si på at det sto 0-0 halvveis.

Her jubler Sandefjord-spillerne etter Håvard Storbæks 1–0-scoring.

Dominerte

Brann dominerte banespillet i annen omgang, og Eirik Holmen Johansen i Sandefjord-målet måtte ut i full strekk da Ruben Yttergård Jenssen fyrte av gårde skudd fra 14 meters hold.

Sandefjord hadde nok med å rydde unna, men gjestene ventet på at en sjanse skulle by seg.

Den sjansen kom altså ti minutter før slutt. Et frispark ble slått inn i Brann-feltet og ble først ryddet unna. Bortelaget vant andreballen og sendte den mot bakerste stolpe. Der hadde Storbæk løpt seg fri og headet enkelt inn 1-0.

Da var det krise i Bergen.

Ripe i lakken

Krisen ble delvis avverget da det ble blåst et nytt frispark fire minutter før full tid, denne gangen til Brann. Frisparket ble slått inn i feltet og headet mot mål. Holmen Johansen måtte gi retur, og keeperen var sjanseløs da innbytter Skålevik pirket inn utligningen.

Sandefjord brukte alle triksene i boka på å dra ned tempoet i kampen etter utligningen, men klarte å holde unna det massive Brann-presset i sluttminuttene.

Dermed fikk det gulljagende Brann-skipet en ripe i lakken, mens Sandefjord fikk et kjærkomment poeng i jakten på å beholde plassen i Eliteserien.

Jakten på Sandefjord-poeng fortsetter i hvalfangerbyen neste runde når Odd kommer på besøk. Brann fortsetter gulljakten i Tromsø.

Publisert:
  1. SK Brann

Mest lest akkurat nå

  1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

  2. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

  3. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

  4. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

  5. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk

  6. Ingen erstatning foreløpig, men kommunen strekker fram ei hånd