Bekreftet: Dette er Argentinas nye landslagstrener

57-åringen blir Lionel Messis nye sjef.

Jorge Sampaoli er Argentinas nye landslagstrener i fotball.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Jorge Sampaoli ble fredag ansatt som ny argentinsk landslagssjef i fotball.

57-åringen har lenge vært koblet til å overta jobben som landslagssjef i hjemlandet, og fredag satte han navnetrekket sitt på en femårskontrakt.

Sampaoli kommer fra jobben som trener i spanske Sevilla. Han har hatt en klausul i sin avtale som innebærer at eventuelle beilere må ut med 1,5 millioner euro, tilsvarende rundt 14 millioner kroner, for å kjøpe ham fri.

Sampaoli hadde ett år igjen av kontrakten med den spanske fotballklubben, har selv gjort det klart at han ønsket seg Argentina-jobben.

Les også

Fridde til verdens beste på serviett. Plukket Beckham på utseende. Slik bygde milliardæren stjernefabrikken Real Madrid.

– Dette er en drøm jeg har hatt i flere tiår. Jeg har alltid beundret denne jobben. Den genererer mange drømmer og mye entusiasme, sier Sampaoli.

Fredag proklamerte han at målet nå er «å bygge et lag som respekterer den argentinske fotballhistorien».

Sampaoli overtok Sevilla før sesongstart og ledet klubben til fjerdeplass i den spanske ligaen, samt 16-delsfinalen i mesterligaen.

Sampaoli etterfølger Edgardo Bauza i landslagssjefjobben.

Første oppgave blir å lede hjemlandet til neste års VM-sluttspill i Russland. Argentina er i øyeblikket nummer fem i den søramerikanske kvalifiseringen og står i fare for å gå glipp av sluttspillet.

(©NTB)

Publisert: