Her håner dansk avis egen stjerne etter Zlatan-stikk

– Vi beklager feilen, skriver BT syrlig.

SVENSK HELT: Den danske avisen BT kom med en oppfordring til Nicklas Bendtner og de andre landslagsspillerne: "Send Zlatan på pensjon!" Onsdag kveld kom det en korrigering.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

De svenske landslagsspillerne er klare for EM. Det er ikke Danmark, som tapte naboduellen 3-4 sammenlagt over to playoff-kamper.

Den store helten? Zlatan Ibrahimovic, selvfølgelig.

PSG-stjernen scoret til sammen tre mål i de to oppgjørene, inkludert begge de svenske scoringene foran 40.000 tilskuere i nasjonalarenaen Parken i København.

Dette er forsiden Zlatan Ibrahimovic svarte på etter Sveriges seier over Danmark i EM-playoff-kampen.

Zlatan svarte på forside-stikkPå forhånd hadde den danske avisen Berlingske Tidende (BT) kommet med en oppfordring til Nicklas Bendtner og de danske landslagsspillerne. Et manipulert bilde av Zlatan i rullestol prydet deler av forsiden lørdag – samme dag som den første play off-kampen – sammen med teksten "Send Zlatan på pensjon".

34-åringen hadde åpenbart fått med seg stikket fra BT, for etter at EM-plassen var sikret, kom han med et kraftig tilsvar i seiersintervjuet – på direktesendt TV.

– De sa de skulle pensjonere meg, men i stedet pensjonerte jeg hele landet deres, sa en entusiastisk Ibrahimovic til Kanal 5. Danmarks landslagssjef Morten Olsen ble hvert fall pensjonert; han trakk seg nemlig på pressekonferansen etter kampen. Men onsdag kveld fulgte BT opp sitt eget stikk og kom med en ”viktig rettelse”.

Nicklas Bendtner bli "pensjonert" av BT etter tapet for Sverige i EM-playoffkampene.

Latterliggjør Danmarks landslagPå sin Facebook-side publiserte BT Sporten nemlig et bilde av Danmarks stjernespiss Nicklas Bendtner og følgende tekst:

«BT skrev lørdag at Nicklas Bendtner og det danske landslaget ville sende Zlatan Ibrahimovic ut i pensjonisttilværelsen. Det er naturlig snakk om en grov slurvefeil. Det vi ville skrive var at Zlatan Ibrahimovic ville sende Nicklas Bendtner og det danske landslag ut i pensjon. BT beklager feilen og ønsker Zlatan Ibrahimovic et godt EM. Samtidig ønskes Nicklas Bendtner og det danske fotballandslaget alt godt i pensjonstilværelsen.»

Avisen benytter altså anledningen til å håne både Nicklas Bendtner og de andre landslagsspillerne, som allerede har måttet tåle kraftig tilbakemelding etter at EM-sluttspillet røk.

– 24 land er klare for EM, det største sluttspillet til nå. Danmark er ikke med. Det er to setninger som oppsummerer en samlet dansk fiasko. En klar og udiskutabel fiasko, skriver Christian Thye-Petersen, som er sportsredaktør i Jyllands-Posten.

Benjamin Munk Lund, sportsredaktør i Berlingske Tidende, oppsummerer danskens prestasjoner i EM-kvalifiseringen slik:

– Vi har vunnet to kamper mot Serbia, som vi kan være fornøyd med. Ellers har det vært prestasjoner som er gått fra svakt til elendig.

Publisert: