Også neste kamp er i fare for Vega

Deyver Vega er ennå ikke klarert for spill. — Vi sitter ikke med hånden på knappen, sier Brann.

IKKE KLAR: Onsdag ettermiddag er Deyver Vega fortsatt ikke klarert for Brann-spill. -Frustrerende, mener vingen fra Costa Rica.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Branns nye spiller, Deyver Vega, er fortsatt ikke klarert for spill.

— Vi sitter ikke med hånden på knappen som kunne gjort ham spilleklar. Det er det forbundet i Costa Rica som gjør. De må trykke «bekreft» i FIFAs system, og dette er det eneste som gjenstår, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Vega måtte stå over serieåpningen mot Strømsgodset på grunn av dette. Onsdag ettermiddag er den nødvendige bekreftelsen fortsatt ikke kommet. Dermed er søndagens Stadion-kamp mot Odd fortsatt i fare.

— Det er litt frustrerende, men jeg kan ikke gjøre så mye med det, sier Vega.

- Har kontakter

Likevel vil han forsøke å få fart på sakene.

— Jeg har kontakter i forbundet og vil høre med dem. Det er folk jeg har møtt når jeg har vært med landslaget. Forhåpentlig ordner det seg, kanskje i dag eller i morgen. Jeg håper å spille til helgen, sier Vega.

Han kom til Brann fra Costa Ricas kanskje største klubb, Deportivo Saprissa. Den gamle arbeidsgiveren holdt ham utenfor laget på slutten, angivelig fordi Vega ikke hadde bestemt seg for å bli med videre. Brann-sjef Soltvedt har tidligere sagt at Saprissa, samt Norges Fotballforbund, har gjort alt nødvendig for at Vega skal kunne spille.

Nå skal også spillerens agent være satt i sving for å få Vega klar for spill. Brann-ledelsen føler seg låst, men sier klubben «har støtte» i kommunikasjonen med forbundet.

Hør Ballspark-podcasten her:

— Hva kan ligge bak at det ikke er blitt gjort?

— Det skal jeg være veldig forsiktig med å si noe om, men det er litt overraskende for oss. Det er en del overganger der vi har solgt spillere utenlands, og da har jeg opplevd Norges Fotballforbund som raske. Nå går det veldig tregt, og det vet jeg ikke om det er noen intensjon bak, sier Soltvedt.

- Får hjelp

- Er du i direkte dialog med forbundet?

— Både og. Vi har sendt e-post til dem og folk som jobber for oss inn mot dem. De har vært med og hjulpet oss med å trykke litt på, sier Soltvedt. Han vil ikke si hvem dette er.

Trener Lars Arne Nilsen sier han ikke vil bruke for mye energi på Vega-saken.

— Jeg håper jo at det ordner seg, men saken får bare gå sin gang, sier Nilsen.

Så kampen med venn

Mens Vegas nyeklubb spilte 2–2 i Drammen søndag, satt spilleren i Bergen og så på.

— Jeg fulgte kampen med en venn, forteller Vega.

Han beskriver allerede Bergen som hjembyen sin – og nyter solen som har parkert på himmelen.

— Det er utrolig, vet du. Når jeg ser solen om morgenen eller rusler til Bybanen. Det er veldig fint. I Costa Rica er man nødt til å kjøre rundt, kanskje i timevis på grunn av trafikken, for å komme på trening, sier Vega og gliser.

FIKK BEHANDLING: Erik Huseklepp fikk en smell på trening, og ble behandlet av fysio Vegard Vågene, men frykter ikke at han vil bli plaget over tid. Foto: Mads Bøyum

For øvrig var det mest dramatiske på onsdagens Brann-trening at Erik Huseklepp måtte avbryte den litt før slutt. Han fikk en smell i kneet, men regner ikke med å være hemmet over tid. Se Ballspark etter serieåpningen: Hvem er på vei inn og ut av laget? Hvordan skal Brann slå Odd? Hvem er ukens Brann-mann?

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk