Cardiff utlignet på overtid

Kim Bo-Kyung ødela Wayne Rooneys kveld.

Kim Bo-Kyung etter utligningen mot Manchester United
 • Jakob Priesner
Publisert: Publisert:
Wayne Rooney jubler for 1-0-målet mot Cardiff
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

At Wayne Rooney har temperament er ingen hemmelighet. Opp i gjennom årene har han samlet en fin bukett gule og røde kort. Borte mot Cardiff søndag slapp han med bare en gul advarsel.

Det skjedde etter at Cardiff hadde yppet seg litt foran Manchester Uniteds mål innledningsvis. Wayne Rooney ble først holdt av Cardiffs Jordan Mutch, og han ble tydelig irritert og i frustrasjon sparket han mot Cardiff-spilleren. Publikum ønsket ham av banen, men dommer Neil Swarbrick nøyde seg med å gi Rooney det gule kortet.

Publikum var tydelig misfornøyde, og pep etterpå hver gang han hadde ballen. Dette så ikke ut til å bry Rooney noe særlig som var med på å prege kampen utover. Blant annet da han etter ett kvarters spill satte inn kampens første mål.

Cardiffs midtstopper Ben Turner slo en dårlig pasning mot backen sin, og Antonio Valendia snappet den lett. Han sendte den innover mot Javier Hernandez som med en ørliten flikk sendte den videre til Rooney. Uniteds nummer 10 tok en piruett innenfor 16-meteren og skjøt ballen via en Cardiff-forsvarer og inn i nettet til høyre for keeper.

Slo tilbake

Peter Whittingham sendte ballen gjennom midtbaneleddet til Mutch. Midtbanespilleren sendte ballen videre til Frazier Campbell med en nydelig stikker. Den tidligere United-spilleren var onside, og på første berøring skjøt han ballen i lengste side bak en sjanseløs David de Gea.

I en omgang hvor hjemmelaget stort sett var på høyde med langt mer meriterte Manchester United var det bortelaget som skulle få en fordel inn til pausen. På overtid slo Rooney inn en knallhard corner, og på første stolpe møtte hans kaptein Patrice Evra umarkert opp og stanget ballen knallhardt i nettet.

I tverrligger

Det var to angrepsvillige lag som kom på banen i andre omgang også. Etter fem minutter klarte nesten Marouane Fellaini å stusse ballen i mål etter et frispark, men David Marshall klarte akkurat å slå ballen ut. Rett etterpå var det hjemmelagets tur. Campbell fikk ballen høyt på Uniteds banehalvdel. Det så ut som om han brukte for lang tid, men chippen hans fra 17 meter gikk rett i tverrliggeren uttagbart for de Gea. Returen fikk ingen Cardiff-spillere en fot på.

Etter 70 minutter var det nære på for Cardiff igjen Whittingham slo inn et hardt frispark fra Cardiffs høyre side. Tom Cleverly var først på ballen, men headet den mot eget mål. Heldigvis for United gikk ballen i nettveggen. Heller ikke det påfølgende hjørnesparket ble klarte hjemmelaget å utnytte.

Cardiff-angrepet ble etter hvert litt mer nøytralisert og det var Danny Welbeck som stod for sjansene midtveis i omgangen. Blant annet spilte han ved en anledning vegg med Rooney. Fra litt skrått hold skjøt han over mål.

Hjemmejubel

Cardiff prøvde å mobilisere til en sluttspurt, og fikk et frispark høyt oppe på deres venstre side. Etter mye knuffing i feltet som førte til at frisparket måtte tas på ny igjen var det koreanske Kim Bo-Kyung som headet inn utligningen. Han ble ikke markert og fikk gå nesten alene opp i feltet.

Rooney skulle få sjansen til å avgjøre da på overtid fikk en fin stikker. Alene med keeper ble første berøring alt for dårlig, og det så mer ut som en dårlig pasning til en lagkamerat. Dermed var Cardiff-keeperen frempå og avverget.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Manchester United
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. SUS ber om hjelp fra pen­sjonister og andre med helse­utdanning

 2. Innfører gult nivå på skolene i Stavanger

 3. Arrangerer digitalt julebord, hjelper likevel lokal restaurant

 4. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

 5. Kommer snart i gang med bygging av 2,1 kilometer fire­felts­vei i Sola

 6. Viking tar historisk grep – nå får også kvinnene lønn: – Veldig sterkt signal