Hoseth klar for 2. divisjonsklubb

35-åringen skriver toårskontrakt og tar trenerutdanning.

Til 2. divisjon: Magne Hoseth skal ta trenerutdanning og spille for Notodden de to neste sesongene. Her er veteranen på treningsbesøk med Molde forrige uke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

MOLDE (Rbnett): Magne Hoseth har sagt ja til kontraktsforslaget fra Notodden. Det bekrefter han selv overfor Rbnett.

— Ja, det blir Notodden. Dette blir et nytt og spennende kapittel for meg, sier Hoseth.

Onsdag signerer Hoseth en kontrakt med 2. divisjonsklubben som løper ut 2017. Etter planen skal han spille to sesonger samtidig som han utdanner seg til trener.

— Jeg får erfaring ved å følge Dag Vidar Kristoffersen på toppidrettslinja ved Drammen videregående skole. Jeg skal også ta et studium i coaching og ledelse ved Høgskolen, forteller Hoseth.

Les også

Hoseth forhandler med hemmelig klubb

— Vanskelig å gi slipp

Den meritterte profilen erkjenner at det tok lang tid å innse at han ikke skal spille Tippeliga kommende sesong.

— Det er vanskelig å gi slipp på noe du har holdt på med på lenge. Derfor har jeg gått noen runder både med meg sjøl og andre her hjemme. Hvis jeg hadde ventet kunne jeg kanskje fått en ettårskontrakt i Tippeligaen og så begynt på den samme prosessen igjen neste vinter. Dette er et steg jeg må ta uansett, og jeg kan like gjerne ta det nå, sier Hoseth.

Les også

Molde vil kjøpe Ajer

Han er veldig fornøyd med tilbudet fra Notodden og ser store muligheter i klubben de neste årene.

— Målet er helt klart å rykke opp i 2016 og spille 1. divisjon i 2017. Potensialet er stort, og med Kjetil Holta som økonomisk støttespiller kan dette bli veldig bra. Jeg er imponert over hvor profesjonell klubben framstår. Jeg ble overrasket over at en 2. divisjonsklubb har et så seriøst opplegg. Det var også viktig for meg å begynne på trenerutdanninga, og sånn sett er dette en veldig god pakke for meg. Ambisjonen er å bli trener i Tippeligaen på sikt, sier Magne Hoseth til Rbnett.

Les også

Notodden vil hente Hoseth

Passer filosofien

Notodden spiller treningskamp mot Mjøndalen kommende lørdag, men Hoseth er usikker på om han rekker å komme seg i orden tidsnok til å debutere der.

Notodden-trener Kenneth Dokken er trygg på at 35-åringen blir en viktig tilvekst for den ambisiøse 2. divisjonsklubben.

— Magne Hoseth passer Notoddens filosofi perfekt. Jeg har lenge vært imponert over spilleren, men nå er jeg veldig imponert over personen også. Han er profesjonell og jeg tror han fortsatt har noen sesonger igjen på banen og er sikker på at han vil fortsette å gi alt, sa Dokken til Varden da Hoseth besøkte Notodden før helga.

Hoseth kom fra Averøykameratene til Molde som juniorspiller. Deretter fortsatte karrieren i FC København, Vålerenga, Molde, Stabæk, Viking og Aalesund. Han har 22 A-landskamper for Norge.

Publisert: