Liverpool får ikke sikre ligagullet på Anfield. Dette er kampene som må gå på nøytral bane

Britisk politi har bestemt at seks Premier League-kamper må spilles på nøytral bane. Det ligger inn til at de øvrige kan spilles på hjemmelagets arena.

Publisert: Publisert:

Liverpool får ikke sikre Premier League-tittelen på Anfield Road, og minst tre av lagets kamper i sesonginnspurten skal spilles på nøytral bane. De fleste av de 92 kampene skal likevel spilles på hjemmelagets bane. Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix

 • NTB

Det melder flere britiske medier fredag. De seks kampene er identifisert som «høyrisikokamper» på tross av at samtlige 92 gjenværende Premier League-kamper skal spilles uten tilskuere.

Det er fem navngitte kamper som må flyttes til en nøytral arena, deriblant toppkampen Manchester City – Liverpool og Merseyside-derbyet Everton – Liverpool. Dessuten er det bestemt at kamper der Liverpool kan sikre serietittelen ikke kan spilles på Anfield Road.

Liverpool har ikke blitt engelsk seriemester på 30 år, og det vurderes at det vil være vanskelig å få fansen til å holde seg unna når klubben omsider vinner Premier League for første gang.

 • LEST DENNE? Slik blir Solskjærs videre vei i FA-cupen

Virgil van Dijk og de øvrige Liverpool-spillerne må spille flere kamper på nøytral bane. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix

Felles mål

– Vi har hatt positive samtaler med Premier League gjennom denne prosessen, og vårt felles mål har vært å prioritere helsen. Vi har funnet en løsning som balanserer fotballens behov og minimerer behovet for politiets tilstedeværelse, sier Mark Roberts, som leder politiets gruppe for fotballvakthold.

– Flesteparten av de gjenværende kampene vil bli spilt som oppsatt på hjemmelagets bane, men et lite utvalg kamper må spilles på nøytral bane. Spillestedene er ennå ikke bestemt.

The Times skrev fredag at det lå an til 12 kamper på nøytral bane, men i motsetning til tidligere spekulasjoner ser det ut til at for eksempel London-derbyer vil bli spilt på hjemmelagets bane.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og Bruno Fernandez jakter Champions League-spill når den engelske fotballen starter igjen. Foto: Lee Smith, Reuters / NTB scanpix

Dette er kampene

Ifølge BBC er dette kampene som må flyttes:

Manchester City – Liverpool, Manchester City – Newcastle, Manchester United – Sheffield United, Newcastle – Liverpool, Everton – Liverpool. I tillegg kommer kampen der Liverpool kan sikre tittelen.

Lykkes det ikke i forsøk, kan det bli flere slike kamper som må flyttes.

– Planen vil bli revidert fortløpende for å sikre helse og sikkerhet, og en viktig del av at dette kan gjennomføres er at fotballtilhengere fortsetter å respektere retningslinjene for sosial distanse og at de ikke søker til arenaene under kampene og stimler sammen utenfor, sier Roberts.

Premier League har sitt neste møte 4. juni. Da vil det fattes nye vedtak om veien videre.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Nytt smittetilfelle i Sandnes

 2. Sterke reaksjoner etter skrekkvelten: – Hvert eneste ben i ansiktet er brukket

 3. Myndighetene kommer trolig med munnbind­anbefaling fredag

 4. NRK: Prisen på munnbind sjudoblet

 5. Bergelands­tunnelen blir stengt fra mandag til jul: – Veldig omfattende oppgradering

 6. Økt pågang for koronatester, men luftveislegevaktene tåler mer

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Manchester United