Målvakten reddet cupgullet: – Hun spilte sin desidert beste kamp for Vipers

Andrea Austmo Pedersen stengte buret da Vipers tok sitt tredje strake NM-gull.

Publisert: Publisert:
  • Henrik Gill

Vipers-Storhamar 29–26

Søndag tok Vipers sitt tredje strake NM-gull da Storhamar ble slått 29–26 i Oslo Spektrum. Men det skjedde ikke uten dramatikk.

Utover i den andre omgangen ledet Vipers stort, og så ut til å cruise inn sin tredje strake NM-tittel på rad. Ti minutter før slutt banket Emilie Hegh Arntzen inn et skudd fra distanse, noe som gjorde at Vipers ledet hele 27–19 på tampen av kampen.

Men så kom problemene. Storhamar-målvakt Stine Lidén sto som en levende vegg bakerst for gultrøyene fra Hamar, mens Vipers bommet og bommet foran mål. Storhamar var på sin side svært effektive og reduserte Vipers’ ledelse helt ned til 27–25.

To strålende redninger

Med to minutter igjen fikk Storhamar to skuddmuligheter, som kunne sørget for at Vipers kun ville ledet med ett mål. Men Vipers-keeper Andrea Austmo Pedersen stengte buret, og vartet opp med to strålende redninger. Den tidligere Byåsen-keeperen sto en meget god kamp, og leverte flere viktige redninger i Vipers’ svake perioder.

Etter redningene punkterte Vipers kampen etter scoringer av Henny Reistad og Emilie Hegh Arntzen, og sikret dermed NM-tittelen.

– Dette er fantastisk artig. Det ble en spennende kamp, men det viktigste er at vi vinner til slutt, sa Pedersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

Hvor mye betyr det for deg å stenge buret i en NM-finale?

– Det betyr selvfølgelig veldig mye, sier 25-åringen og gliser.

På spørsmål om hennes egen prestasjon svarer målvakten mer beskjedent.

– Jeg synes jeg gjør en grei kamp. Jeg er fornøyd, og jeg synes jeg klarer å redde en del skudd fra kanten. I den perioden vi sliter skulle jeg ønske at jeg kunne stengt buret enda litt mer, men jeg er glad for at vi vinner, sier landslagsmålvakten.

Andrea Austmo Pedersen storspilte da Vipers vant over Storhamar i NM-finalen søndag. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Roser publikum

Pedersen legger heller ikke skjul på hvor stort det var å ta sin første NM-tittel foran et stort publikum i Oslo Spektrum.

– Det er stort. Jeg har aldri opplevd en så stor entusiasme for Vipers, og det setter vi veldig stor pris på. Så all ære til de som kom og så på, det er fantastisk at det var så mange som møtte opp i dag, sier hun, og legger til:

– Dette er litt ekstra spesielt for meg, og for de andre spillerne som ikke har vært med før. Det er artig å spille foran så mange tilskuere.

Lagvenninne Linn Jørum Sulland var enormt imponert av Pedersens prestasjon i finalen. På spørsmål om hvem hun ville trekke fram som Vipers’ beste spiller mot Storhamar, var ikke bakspilleren i tvil:

– Sin desidert beste kamp

– Andrea. Det var en fantastisk bra kamp av henne i mål. Uten henne hadde vi slitt. Hun gjør sin desidert beste kamp i Vipers-drakta. Jeg synes det var veldig imponerende, sier Sulland, som ikke spilte finalen på grunn av en skade i albuen.

Sulland påpeker viktigheten av å ha en god sisteskanse i mål.

– Det betyr mye i en slik stor kamp. Vi trenger gode keepere i de store kampene, sier Sulland.

Trener Ole Gustav Gjekstad var også storfornøyd med keeperen etter kampen.

– Det er gøy å ha Henny tilbake. Også er jeg veldig fornøyd med at Andrea står så bra i mål. De er matchvinnere der, også har vi en del å gå på som lag spillemessig. Men totalt sett er dette en fortjent seier, sa Gjekstad etter kampen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

  2. Jåttå: Ulykke med bil og sykkel

  3. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  4. Politiet jaktet blotter på Orrestranda

  5. Helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatest

  6. Dømt til 15 måneders fengsel

  1. Andrea Austmo Pedersen
  2. Vipers Kristiansand
  3. Håndball