Gladmelding for Ødegaard – grønt lys for ny treningsfase

Martin Ødegaard og resten av La Liga kan fra mandag trene i mindre grupper. Dermed igangsettes fase to av den trinnvise veien tilbake til kampaktivitet.

Publisert: Publisert:

Martin Ødegaard kan trene i gruppe med lagkamerater mandag. Foto: Heiko Junge

  • NTB-AFP

Spillerne i den spanske toppserien har så langt trent individuelt. Mandag kan det settes sammen grupper på inntil ti personer.

Klarsignalet som er gitt med hensyn til oppmyking av retningslinjene for trening i toppfotballen gjelder samtlige klubber i La Liga. Samtidig er det geografiske ulikheter i Spania med hensyn til i hvilken grad de generelle smittevernreglene i samfunnet er lettet på.

Dermed kan klubber som Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid trene i grupper på ti, til tross for at det fortsatt foreligger meget strenge restriksjoner for hovedstadsregionen og i Catalonia.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP vil Espanyol, Leganés, Getafe og Real Valladolid på sin side bli gitt spesialtillatelse til å trene i større grupper enn ti.

Nylig var samtlige klubber i Spania gjennom omfattende virustesting. Fem spillere og tre andre klubbansatte testet positivt på koronaviruset. Det var ifølge La Liga-sjef Javier Tebas færre enn ventet.

Publisert:

Les også

  1. Hylles i utenlandske storaviser: «Ingen Haaland-vaksine»

Mest lest akkurat nå

  1. Da konfirmasjonsfesten til Elina ble utsatt for tredje gang, rådet panikken. Dette ble løsningen

  2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta

  3. Biden skaper historie med valget av Kamala Harris

  4. Kaller ungdommen idioter uten fornuft og empati

  5. Spania har Europas verste oppblussing av korona

  6. MC-ulykka i Haugesund: Politiet har frigitt namnet på den omkomne

  1. La Liga
  2. Martin Ødegaard