Aftenbladet og konserthuset inviterer til cupfinalefest

Det blir cupfinalefest når Stavanger Aftenblad sammen med Stavanger konserthus inviterer til en «En blåe dag» i Zetlitz-salen i konserthuset, hvor Rune Bjerga, Lars Gaute Bø og Alf Kåre Tveit skal sørge for topp stemning.

Publisert: Publisert:

Rune Bjerga blir med når Aftenbladet og konserthuset drar til med cupfinalefest 8. desember. Det skal bli skikkelig blått! Foto: Jon Ingemundsen

  1. Leserne mener

Det er duket for skikkelig lokalderby når Viking møter Haugesund til årets cupfinale på Ullevaal søndag 8. desember. Cupfinalebillettene ble revet bort og nå er alt utsolgt.

– Det er litt som svar til alt som skjer i Oslo. For den største gjengen blir faktisk igjen her hjemme. Vi vil skape en felles arena for å feire ordentlig sammen her i byen, sier Tor Anders Voldsund, markedssjef i Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Viking tar grep - flytter cupfesten til Oslo Spektrum

Dermed inviterer Stavanger Aftenblad og Stavanger konserthus til fotballfest i Zetlitz-salen i konserthuset.

– Det blir underholdning, liveoverføringer og servering og vi har mye på menyen. Alt i samarbeid med Stavanger konserthus, sier Voldsund.

Alf Kåre Tveit, bare kalt «Fygaren», scoret i cupfianlen mot Molde i 1989. Her sammen med Trond Egil Soltvedt. «Fygaren» stiller i Konserthuset sammen med keeper-legende Lars Gaute bø og Rune Bjerga. Fotograf den gangen, som nå mot FK Haugesund 8. desember: Aftenbladets Pål Christensen. Foto: Pål Christensen

«En blåe dag» i Zetlitz

Zetlitz-salen tar i overkant av 600 gjester. Her skal det for anledningen rigges for å vise hele kampen på storskjerm, liveoverføringer fra Ullevaal og gjester i studio. Selve salen rigges med benker og langbord.

Musiker, tidligere P3-journalist, ivrig fotballmann og programleder Guttorm Andreassen leder i forkant av kampen et panel med gjester.

Rune Bjerga

Komiker Rune Bjerga skal blant annet sørge for god stemning og underholdning sammen med de to tidligere Viking-spillerne Lars Gaute Bø og Alf Kåre Tveit. Sistnevnte er for mange best kjent som «Fygaren» for sin karakteristiske feiring av alle scoringene.

Lars Gaute Bø Foto: Øyvind Ellingsen

Les også

Vi teller ned til cupfinalen

Viking-quiz

Det vil også bli quiz med spørsmål om Vikings cup-historie for de med god hukommelse og kunnskap om de mørkeblå.

– Det blir «en blåe dag» i Zetlitz. Vi skal sørge for skikkelig stemning og god underholdning helt frem til kampstart. Da viser vi kampen på storskjerm, sier Voldsund, og legger til at han jo selvsagt håper på hjemmeseier denne søndagen.

– Men jeg sier det slik som Aftenbladets egen Leif Tore Lindø: Viking er selvsagt favoritter, men Haugesund er et skummelt lag. Det er langt fra gitt at de vinner, for cup er cup.

Sammen med Stavanger konserthus har Stavanger Aftenblad satt sammen en helt egen «fotballmeny» i anledningen den store cupfinalefesten. Foto: Pål Christensen

På med skjerfet, drakten og mal ansiktet

Til fotballfesten i Zetlitz oppfordrer Voldsund folk til å ta på seg den mørkeblå drakten, finne frem skjerfet og gjerne male ansiktet.

For skikkelig å kjenne på og ta inn atmosfæren på Ullevaal blir det sendt direkte-tv fra TV Aftenbladet, som i anledning cupfinalen vil ha flere journalister og fotografer på plass i hovedstaden.

– Vi sørger for live-overføringer direkte med Aftenbladets egne reportere, Stig Nilssen og Kjetil Flygind. De to snakker med folk på vei inn til kampen, rapporterer og tar opp stemningen samt folks forventninger på stedet. I løpet av cupfinalefesten i Zetlitz legges det også opp til en egen quiz med mulighet til å vinne Viking-effekter, sier Voldsund.

Publisert: