Fernandes sørget for ny United-opptur: – Alt var perfekt

(Southampton – Manchester United 0–1) Etter oppturen mot Liverpool kunne Manchester United igjen juble for tre poeng.

Publisert: Publisert:

– Jeg tror spillerne har lært noe av kampen mot Brentford. Vi var mer kompakte på de lange ballene. Selvfølgelig er vi veldig glade, sier United-manager Erik ten Hag ifølge BBC.

Etter en tung start på sesongen står de Røde Djevlene nå med 6 poeng på fire kamper, og to strake seiere.

Det kan ten Hag takke Bruno Fernandes og Diogo Dalot for. I det som var en jevnspilt kamp hvor begge lag hadde store sjanser, var det de to portugiserne som utgjorde forskjellen.

55 minutter ut i kampen kombinerte Anthony Elanga, Jadon Sancho og Dalot. Sistnevnte endte opp med ballen ute på høyrekanten og hevet blikket. Da så han landsmannen Fernandes stå umarkert inne i boksen. Dalot pisket ballen inn, før Fernandes på ett touch satte den kontrollert, hardt og godt plassert i hjørnet bak Gavin Bazunu.

– Det var en veldig god ball, og et godt spill bakfra. Alt var perfekt. Man løper, man kommer seg inn i bakrommet. Vi gjorde det godt, sier målscorer Fernandes til BT Sports.

TRE POENG: Scott McTominay hever hendene for Bruno Fernandes etter scoringen mot Southampton.

Southampton presset på i den siste halvtimen av kampen, og tre minutter på overtid klinte Romé Lavia til med et brassespark, men skuddet gikk i blokka. Dermed sto United, som de siste ti minuttene fikk hjelp av nyervervelsen Casemiro, imot og sikret 1–0.

– Vi visste at det å spille mot Southampton, det er ikke lett. Det har vi erfart allerede. Noen ganger må du lide. Hver kamp er tøff, men det var godt gjort av oss. Enorme tre poeng for oss, nå må vi fortsette, oppsummerer Fernandes.

Etter fire kamper viser tabellen at United har klatret til en sjetteplass, men samtlige lag, bortsett fra lørdagens motstander Southampton, har én kamp mindre spilt.

– Vi må fortsette med dette offeret resten av sesongen. Det er det denne klubben krever. Etter Liverpool kunne alle føle det. Vi satte standarden slik at vi må fortsette, og hvis vi kan, gjøre det enda bedre, sier Fernandes.

United-seieren kom etter en førsteomgang hvor begge lag skapte sjanser og være nære på å score. Aller nærmest var Manchester United som 20 minutter ut i kampen fikk en vanvittig kvadrupelsjanse. På innlegg fra Diogo Dalot stanget Bruno Fernandes ballen i retning mål, men traff Kyle Walker-Peters, det ga Anthony Elanga muligheten til å fyre, men også han traff blokken.

Da havnet ballen på nytt hos Fernandes, som på ny klinte til i Walker-Peteres. Den tredje returen, og den fjerde sjansen falt dermed til Christian Eriksen, som rundt straffemerket fyrte av, men keeper fikk avverget.

– Når den ballen faller ned hos Christian Eriksen har jeg skrevet ned 0–1, sa tidligere Manchester United-spiller og Viaplay-ekspert Bojan Djordjic i pausen.

Se de enorme sjansene her!

Men selv om United hadde den største sjansen i den første omgangen, var også Southampton nære ved å finne veien til nettmaskene. Det godt hjulpet av Mohamed «Moi» Elyounoussi.

Drøye fem minutter før pause sendte nordmannen en utsøkt gjennombruddspasning, forbi to United-forsvarere, i retning Che Adams.

Pasningen nådde frem, fremkalte minnene fra Manchester City-spiller Kevin de Bruynes utsøkte pasning i kampen mot Newcastle i forrige serierunde, og var nære ved å gi hjemmelaget ledelsen.

Men lagkamerat Adams kom for tett på David de Gea i United-buret og avslutningen fikk aldri hverken trøkk eller god nok retning til å overliste spanjolen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk