Lewis Hamilton langt bak igjen – Leclerc i beste startspor

Lewis Hamilton (37) og Mercedes er fortsatt sjanseløse på de beste startposisjonene. Ferrari sikret seg de to beste startsporene - med Red Bull-førerne som tre og fire i kvalifiseringen i Miami sent lørdag kveld.

Publisert: Publisert:

Briten var nesten sekundet bak de aller beste og ble nummer seks. Lewis Hamilton har tidligere i år hatt kvalifiseringsplasseringene 5, 16, 5 og 13.

Hamiltons Mercedes-kollega George Russell måtte se seg utslått allerede i Q2. Det virket som om han hadde trøbbel med bilen. Han får bare 12. beste startposisjon søndag.

Charles Leclerc kjørte inn til bestetid og pole position foran Ferrari-kollega Carlos Sainz, mens Max Verstappen får tredje beste startspor søndag.

Valtteri Bottas, Hamiltons lagkamerat i Mercedes i 2021, imponerte stort i sin Alfa Romeo, og sikret seg femte beste startspor.

– Det er utrolig å være her i USA og se hvordan sporten har vokst. Det motiverer! sier Leclerc i et intervju med den tidligere racingstjernen Danica Patrick.

– Det blir et interessant løp søndag. Bilen er god å kjøre her, sier Sainz.

Max Verstappen hadde en periode beste kvalifiseringstid, men måtte til slutt nøye seg med tredje beste startspor:

– Det viktige var å lære banen og finne balansen i bilen, sier nederlenderen i intervjuet vist på Viaplay.

– Vi har en god sjanse søndag.

Dette er sesongens femte Grand Prix-løp. Charles Leclerc og Max Verstappen har begge vunnet to løp så langt - men Ferrari-føreren er suveren ener totalt etter som Verstappen har hatt to «nuller».

Det var 34 grader under kvalifiseringen lørdag, da kjendisene nærmest gikk i kø. Michelle Obama var gjest hos Mercedes, og Michael Douglas hadde jobben med å dele ut hjulet til kvalik-vinneren Charles Leclerc:

Publisert: