Viking FK-styreleder erkjenner regelbrudd: - Jeg har gjort en stor feil

Han har vurdert å trekke seg, men FK-styreleder Rune Bertelsen ønsker nå å rydde opp til Vikings beste.

Viking FK-styreleder Rune Bertelsen erkjenner at han har begått feil, men håper medlemmene i klubben gir ham muligheten til å rydde opp og finne en styringsmodell som er mer riktig og innenfor regelverket.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

SR-BANK ARENA: Etter at nyheten om Bjarne Berntsens triste exit fra Viking ble kjent torsdag i forrige uke, har det blåst full storm rundt klubben i Jåttåvågen.

Mandag kveld ble det avholdt et møte mellom AS-styrelederen og selskapets aksjonærer på SR-Bank Arena.

Samme kveld publiserte Aftenbladet en artikkel som forklarer hvordan Viking har brutt idrettens eget regelverk i saken med hovedtrener Bjarne Berntsen.

Les også

Aftenbladet avslører: Viking har brutt idrettens regelverk i Berntsen-saken

Brøt reglene

Da Viking FK, hvor Bjarne Berntsen er ansatt, lot AS-styreleder Thor Steinar Sandvik ta seg av forhandlingene som endte i fullt brudd med treneren, brøt de Norges Idrettsforbunds regelverk som tydelig sier at de ikke kan gi fra seg slike oppgaver til Viking Fotball AS.

Tirsdag morgen var det hektisk møtevirksomhet på SR-Bank Arena. Like etterpå var det en svært preget FK-styreleder Rune Bertelsen Aftenbladet møtte.

– Da forhandlingene mellom AS-styreleder og Bjarne Berntsen utviklet seg til å bli en diskusjon om ansettelsesforhold etter 2021-sesongen, burde vi som arbeidsgiver grepet inn og overtatt forhandlingene. Vi må ta konsekvensene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Vikings beste må komme først, sier FK-styreleder Rune Bertelsen til Aftenbladet.

Les også

Vikings styreleder: – Jeg trekker meg ikke

Hadde en samarbeidsavtale

Rune Bertelsen er tydelig på at de har feilet i denne saken. Han understreker at det er Viking FK som har arbeidsgiveransvaret for Bjarne Berntsen, spillerne og de andre trenerne.

For å forklare hvordan de har havnet i denne situasjonen, beskriver Bertelsen en samarbeidsavtale og styringsmodell som fram til nå har vært god i utøvelsen av dualmodellen mellom Viking FK og Viking Fotball AS.

Avtalen inneholder diverse fullmakter. Dette er oppgaver som Bertelsen som øverste sjef i beste mening har delegert for å gjøre hverdagen i Jåttåvågen mer effektiv.

Men da saken rundt Bjarne Berntsen smalt i forrige uke, viste det seg at styringsmodellen ikke holdt.

Les også

Aksjonærmøtet i Viking er over: Ingen løsning i Berntsen-saken

Møtte Berntsen mandag

– Burde AS-styreleder Sandvik i det hele tatt startet forhandlingene med Bjarne Berntsen ut fra hva regelverket tilsier?

– Nei. Ikke for perioden etter 2021-sesongen. Vi i Viking FK burde også vært med i forhold til endringer i et arbeidsforhold, svarer Bertelsen og legger til at Viking FK hadde et oppfølgingsmøte med Berntsen mandag.

– Jeg vil også påpeke at FK tilbød seg å delta i forhandlingene med Berntsen, men fikk tilbakemelding fra AS om at det ikke var ønskelig. Her burde vi stått på vårt og deltatt, legger Bertelsen til.

– Hva gjør dere nå?

– Enten finner vi en løsning på denne saken umiddelbart, og en mer riktig måte å styre etter dualmodellen på, eller så trekker jeg meg, svarer Bertelsen.

Les også

«Dette går ikke, Viking. Berntsen kan ikke få en slik avskjed»

– Aksjonærene bestemmer

– Hvilken løsning ser du for deg?

– Vi må ta konsekvensene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Når det gjelder Bjarne Berntsen, er det bare han som kan svare på hvordan vi kan gi ham den oppreisningen han fortjener. Dessverre har det gått for lang tid før vi tok tak i dette etter at saken ble kjent, påpeker FK-styrelederen.

– Kan du og FK fortsette samarbeidet med AS og dagens styreleder etter det som har skjedd?

– Det er aksjonærene i AS som bestemmer hvem som skal være styreleder der, påpeker Rune Bertelsen.

Les også

Her er Viking-supporternes klare beskjed

Har vurdert å trekke seg

– Har du vurdert å trekke deg som styreleder i FK?

– Ja, fordi jeg erkjenner at jeg har gjort feil i en sak som jeg burde stoppet før utfallet ble som det ble. Men jeg er innstilt å rydde opp, håper at det er mulig og at medlemmene i FK gir meg den muligheten - og at våre venner i AS blir med på det, svarer Bertelsen.

– Jeg har tro på at dersom vi har gjort en feil, og erkjenner det, har du et godt utgangspunkt for å ordne opp, legger Viking FKs styreleder til.

Rune Bertelsen har fungert som styreleder i Viking FK siden høsten 2018.

  • HØR STUDIO A MED BERNTSEN OG SANDVIK:
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
6Viking239683936333
7Odd23103102836-833
8Strømsgodset239593834432
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk