Hovland tapte terreng i California

Viktor Hovland kom skjevt ut på lørdagens runde i California og slet med å finne igjen godfølelsen fra superrunden dagen før. Med 71 slag falt han på lista.

Viktor Hovland greide ikke å følge opp storspillet fra fredag på 3. runde i PGA-turneringen i Thousand Oaks.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Fredag spilte nordmannen seg opp i tetsjiktet i PGA-turneringen i Thousand Oaks med en bogeyfri 64-runde (åtte slag under par). Lørdag kom han så vidt under par.

Mens 23-åringen helt unngikk bogeyer på fredagens runde, gikk det galt umiddelbart lørdag. Utslaget på 1. hull havnet langt ute i vegetasjonen, og han måtte finne seg i sin første bogey siden 10. hull på åpningsrunden.

Les også

Storspill av Hovland - nærmer seg tetstriden

Hovland har ikke for vane å la seg prege av et dårlig hull, og han slo tilbake med birdie på 2., 4. og 6. hull. Men på 8. hull kom en ny bogey, og han var bare ett slag under par halvveis.

En ny birdie på 10. hull sendte ham to slag under for dagen og 11 under totalt. Men så ble det bogey igjen på 15. hull. En birdie på 17. hull ga håp om en sterk avslutning, men den ble knust da han på siste hull måtte tåle dagens tredje bogey.

I alt er Hovland ti slag under par, og det holder bare til delt 31.-plass før siste runde søndag. Nordmannen falt ni plasser i løpet av lørdagens runde.

Det er ni slag opp til den ledende amerikaneren Justin Thomas. Ett slag bak ham følger Jon Rahm fra Spania, mens treer Lanto Griffin er ytterligere et slag bak. Tre spillere ligger på 16 slag under par.

Les også

 1. Da Hovland slettet legendens rekord, tjente han ikke én krone. Siden har millionene rent inn.

Publisert:
 1. Golf
 2. Viktor Hovland
 3. PGA Golf

Mest lest akkurat nå

 1. E39 kan forbli stengt i Randaberg store deler av dagen

 2. Ferde vil øke bomtakstene på Nord-Jæren

 3. Rundt 15 prosent av kvinner har syndromet. – De fleste vet det ikke

 4. Jordskjelv har krevd liv på Kreta

 5. 2000–4000 små barn kan bli innlagt i Norge i vinter, tror FHI

 6. Det moren hørte gjennom døren avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år