Hovland tapte terreng i California

Viktor Hovland kom skjevt ut på lørdagens runde i California og slet med å finne igjen godfølelsen fra superrunden dagen før. Med 71 slag falt han på lista.

Viktor Hovland greide ikke å følge opp storspillet fra fredag på 3. runde i PGA-turneringen i Thousand Oaks. Foto: Marcio José Sanchez, AP / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Fredag spilte nordmannen seg opp i tetsjiktet i PGA-turneringen i Thousand Oaks med en bogeyfri 64-runde (åtte slag under par). Lørdag kom han så vidt under par.

Mens 23-åringen helt unngikk bogeyer på fredagens runde, gikk det galt umiddelbart lørdag. Utslaget på 1. hull havnet langt ute i vegetasjonen, og han måtte finne seg i sin første bogey siden 10. hull på åpningsrunden.

Les også

Storspill av Hovland - nærmer seg tetstriden

Hovland har ikke for vane å la seg prege av et dårlig hull, og han slo tilbake med birdie på 2., 4. og 6. hull. Men på 8. hull kom en ny bogey, og han var bare ett slag under par halvveis.

En ny birdie på 10. hull sendte ham to slag under for dagen og 11 under totalt. Men så ble det bogey igjen på 15. hull. En birdie på 17. hull ga håp om en sterk avslutning, men den ble knust da han på siste hull måtte tåle dagens tredje bogey.

I alt er Hovland ti slag under par, og det holder bare til delt 31.-plass før siste runde søndag. Nordmannen falt ni plasser i løpet av lørdagens runde.

Det er ni slag opp til den ledende amerikaneren Justin Thomas. Ett slag bak ham følger Jon Rahm fra Spania, mens treer Lanto Griffin er ytterligere et slag bak. Tre spillere ligger på 16 slag under par.

Les også

 1. Da Hovland slettet legendens rekord, tjente han ikke én krone. Siden har millionene rent inn.

Publisert:
 1. Golf
 2. Viktor Hovland
 3. PGA Golf

Mest lest akkurat nå

 1. SISTE: Koronatrøbbel for Viking - flere viktige spillere ute

 2. Person hentet av luftambulanse etter front-mot-front på Buevegen

 3. Denne kommunen i Rogaland er kåret til Norges mest kristne

 4. Berntsens exit og Viking-Start direkte her nå

 5. – Det er synd at Birkevold og Aftenbladet sprer «fake news»

 6. Å skrive samboerkontrakt er jo ikke dødssexy, men skal du ha ulønnet permisjon, bør du gjøre det