Kristoffersen raser etter nytt skrekkfall: – Livsfarlig

Amerikanske Tommy Ford fikk en stygg rotasjon på den tredje siste porten i storslalåmen i Adelboden - dagen etter at Lucas Braathen falt stygt like ved. Ifølge sveitsiske SRF er amerikaneren ved bevissthet. Alexis Pinturault vant rennet til slutt, hvor Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den amerikanske 31-åringen mistet balansen på vei gjennom den tredje siste porten, falt framover og roterte med hodet først ned bakken. Han sklei så ut mot sikkerhetsnettet, der han kjørte ned to funksjonærer som var like ved mållinjen.

Rennet ble utsatt en lengre periode og TV-bildene viste at flere ilte til for å behandle Ford. Så fløy et ambulansehelikopter inn over målområdet, før det landet og lastet inn en båre der amerikaneren var pakket inn.

Den sveitsiske TV-kanalen SRF, som sender rennet, meldte først at amerikaneren tilsynelatende var bevisstløs. Åtte minutter senere meldte de at amerikaneren er ved bevissthet og snakker med legene.

Bilder fra området viser at amerikaneren hadde fått på seg nakkekrage av det medisinske personellet.

BÅRET BORT: Tommy Ford ble hentet av helikopter etter sitt stygge fall.

Ford var bare fjerdemann som satte utfor i sveitsiske Adelboden. Rennet ble utsatt en halvtime, og like etter kom Henrik Kristoffersen på startnummer syv. Etter sin omgang, som endte med en skuffende tolvteplass, fyrte han løs mot det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Man kan kalle denne disiplinen for noe nytt. Det er ikke storslalåm lenger. Storslalåm er blitt Super-G og Super-G er blitt utfor. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg, sier Kristoffersen til TV 2, og henviser til høyere fart i løypene.

– Kan du utdype det?

– Det går jo så fort. Grunnen til at Lucas skader seg i går er at det går så fort. Jeg kan akseptere å bli skadet om jeg gjør noe feil, det er helt greit. Jeg synes så synd på Lucas i går, for det er ikke hans feil. Det går så fort over mållinjen. Det er helt hodeløst. Du ser med Tommy Ford i dag også, det går så fort over sistehenget. Når snøen er så aggressiv så blir det livsfarlig, sier Kristoffersen videre.

Loic Meillard kjørte ned til en ledelse i den første omgangen, hvor Aleksander Aamodt Kilde var best av de norske på en fjerdeplass.

I andre omgang klarte ikke Meillard å holde unna for en suveren Alexis Pinturault, som vant 1,26 foran Filip Zubcic og 1,65 foran Meillard. Aamodt Kilde leverte også en god andreomgang og sikret seg 45 viktige poeng i kampen for å forsvare forrige sesongs seier i verdenscupen sammenlagt etter å ha blitt nummer fem, kun fire hundredeler bak sin første pallplass i storslalåm.

Både Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen skuffet i den første omgangen og lå nede på henholdsvis 12. og 17. plass. Bedre gikk det ikke i finaleomgangen. Kristoffersen var blant de svakeste i omgangen og falt helt ned til 27. plass, mens Nestvold-Haugen kjørte ut.

Det er fjerde gang denne sesongen Kristoffersen har endt utenfor topp ti i et storslalåmrenn. Sist det hendte var tilbake i 2014/15-sesongen.

Bedre gikk det da for Fabian Wilkens Solheim, som kjørte seg opp fra 29. plass til 17. plass.

Fords fall lignet på det som traff Lucas Braathen fredag. Han mistet kontrollen da han skulle hente seg inn mot den siste porten og ble kastet rundt i kompresjonen over målstreken.

– Det er ikke noe hyggelig. Det (fallet til Ford, journ. anm.) minnet litt om Lucas sitt fall i går. Det er små marginer her og ting skjer fort. Det setter ting litt i perspektiv, sier Leif Kristian Nestvold-Haugen til TV 2.

20-åringen måtte til slutt få hjelp ut av målområdet på båre. Senere på kvelden kom den triste beskjeden om at stortalentet mister resten av sesongen.

Se ulykken her:

Publisert: