Norsk landslagsspiller har testet positivt på korona

Trening ble avlyst etter at Omar Elabdellaoui har testet positivt på koronaviruset.

Omar Elabdellaoui har testet positivt på korona.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Fredag ettermiddag ble det kjent at det er Omar Elabdellaoui som er den norske landslagsspilleren i fotball som er smittet av koronaviruset.

Spilleren er satt i karantene på spillerhotellet. Den positive testen påvirker ikke i utgangspunktet resten av laget ettersom det ifølge Uefa-protokollen kun er den smittede spilleren som må isoleres.

I en pressemelding heter det at resten av troppen følger smitteverntiltakene i UEFA-protokollen og forholder seg til instruksene fra lokal helsemyndigheter.

Norges Fotballforbund (NFF) er i dialog med det europeiske fotballforbundet (Uefa) og avventer informasjon om hva som vil skje videre.

Norge skal etter planen møte Romania i nasjonsligaen i Bucuresti søndag kveld. Laget skal ha sin første trening i Bucuresti lørdag kveld.

Les også

Alfie Haaland hardt ut mot VG-kommentator Welhaven og Guldvog

Det norske landslaget skulle etter planen ha spilt treningskamp mot Israel sist onsdag. Nye vurderinger fra Helsedirektoratet gjorde at NFF valgte å avlyse kampen samme dag.

I fotkant av den kampen testet en israelsk spiller også positivt på koronaviruset og ble satt i karantene sammen med to lagkamerater som ble definert som nærkontakter.

– Må se på rutinene

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at idretten må vurdere sine egne smitteregler på nytt i lys av den raskt voksende smitten over hele Europa.

– Smittesituasjonen er helt annerledes enn da protokollene ble laget. Jeg tror det vil være klokt av idretten selv å se gjennom om de rutinene som er etablert er laget for dagens situasjon, sier Guldvog på fredagens pressekonferanse.

Guldvog viser til at smittetallene er opptil 40 ganger høyere enkelte steder i Europa sammenlignet med da Uefa og Fifa i vår og sommer utarbeidet sine protokoller for å kunne spille landslagsfotball.

Han får også støtte av statsminister Erna Solberg etter kritikken som har kommet etter avlysningen av landskampen mellom Norge og Israel onsdag.

– Vi har to lag som er i karantene fordi det er smitte i Brann, og vi har smitte i landslaget. Det viser at det er smitte som kommer inn selv om vi har de reglene. Derfor kan det være lurt at vi ikke utsetter våre landslagsspillere for ytterligere risiko, sier statsministeren.

Publisert: