Hentet hjem priser fra Idrettsgallaen

Her får du oversikt over lokale utøvere som ble hedret med priser under Idrettsgallaen 2023.

Thorir Hergeirsson var en av fire lokale prisvinnere under Idrettsgallaen 2023.
Publisert: Publisert:
 • Erling Braut Haaland

  Vinneren av Utøvernes pris for 2022 under idrettsgallaen er Erling Braut Haaland. Manchester City-spilleren var selv ikke tilstede, men takket i en video.

  – Jeg vil takke så mye for denne utmerkelsen. 2022 har vært et «grævla» godt år, både for meg og ganske mange norske utøvere. Det kunne like så godt ha vært noen andre som vant den, men jeg er selvfølgelig glad for at jeg klarte å gjøre dette her. At dette trofeet ble stemt fram av dere er ekstra hyggelig. Å få den anerkjennelsen er «jilt» og det motiverer meg enda mer til å gå inn i et nytt år, sa Haaland i takketalen.

  Braut Haaland ble også stemt frem av seerne til prisen Årets navn. Tidligere toppfotballspiller Brede Hangeland tok imot prisen på Haaland sine vegne.

  – Erling sitter i Manchester og forbereder seg til cupkamp mot Leeds. Han spiser sine bananer og drikker sitt vann, og han har bedt meg formidle følgende:

  – Dette var «jysla jilt».

  – Erling har vært så heldig å få spille i noen fantastiske klubber som har passet han. Bryne, Molde, Salzburg, Dortmund og nå Manchester City, og sist, men på ingen måte minst: det norske landslaget, sier Hangeland.

  – Merk Erlings ord her, folkens: Idrett er lagspill, alle er like viktige. Alt fra familien Sele i Bryne som lager mat, vasker treningstøy og pumper baller. Tanta i Molde, Torbjørg, som lagde sunn og mat som gjorde Erling stor og sterk. Fysioene og legene som strir hver dag med å holde den store kroppen i form. Og, trenerne.

 • Thorir Hergeirsson

  Håndballjentenes landslagssjef, Thorir Hergeirsson, ble kåret til Årets trener.

  Han ledet jentene til EM-gull med hele sju debutanter i troppen. Han har ledet landslaget siden 2009.

  – Tusen takk. Det var stort for meg, ekstremt stort. Så mange sterke og dyktige trenere, med enormt stor kunnskap og kapasitet er en stor inspirasjon for meg og håndballjentene. Dette er en pris til teamarbeid. En liten dråpe som meg, og de andre dråpene i teamet kan bli til den kraftige elva som leder oss til drømmen og målet. Jeg vil spesielt takke mine gode trenerkollegaer, Tonje Larsen og Mats Olsson. De holder meg oppe. Spillerne er vår største motivator og inspirasjonskilde, sier Hergeirsson i sin takketale.

  Han er tredje hovedtrener som har vært på 40 år i det norske kvinnelandslaget.

 • Jesper Saltvik Pedersen

  Karmøybuen ble kåret til årets mannlige parautøver.

  – Tusen takk. Pappa, denne er til deg. Tusen takk til juryen og gratulerer til de andre nominerte. Dette er stort. Året begynte på best mulig måte med VM på Hafjell. Der vil jeg takke alle involverte som har bidratt til å løfte paraidretten, sier Saltvik Pedersen.

  I talen reflekterer han rundt året som har vært.

  – Denne sesongen har gitt oss litt andre perspektiver. I det vi satt på flyplassen på vei til Kina, angrep Putin Ukraina. Da ble idretten plutselig ganske uviktig, men vi har gjort vårt beste for å vise frem fine idrettsøyeblikk.

 • Jakob Ingebrigtsen

  Jakob Ingebrigtsen ble under Idrettsgallaen lørdag kveld kåret til Årets mannlige utøver. Han var ikke til stede under Idrettsgallaen, men er på høydeleir i Spania og forbereder kommende løp. Dermed leverte han takketalen via video.

  – Tusen takk for en utrolig gjev pris. Takk til juryen som har stemt meg frem. Året 2022 har vært hektisk og innholdsrikt, men veldig givende, sa Ingebrigtsen i takketalen sin.

Publisert: