Kollen-rennet avlyst etter utfordrende vær

Hverken herrene eller kvinnene fikk lov til å hoppe i Holmenkollbakken søndag. Rennet blåste bort etter en rekke utsettelser.

Slik så det ut i Holmenkollen søndag ettermiddag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

HOLMENKOLLEN: Tykk tåke, vind og nedbør satte en stopper for Holmenkollrennet. Det ble bekreftet etter flere utsettelser.

Opprinnelig skulle herrenes renn begynne klokken 14.30. Deretter ble det utsatt to timer. Da ikke forholdene ble bedre, ga man det et ekstra kvarter. Heller ikke da var det forsvarlig å arrangere et renn.

– Problemet er at vinden varierer så voldsomt. I det ene øyeblikket er det fint, så skifter det total retning. Da går det ikke an å arrangere et forsvarlig hopprenn, sa NRK-kommentator Johan Remen Evensen.

Rennet i Holmenkollen skulle vært herrenes tredje konkurranse under Raw Air. Den beste utøveren etter 16 hopp på ti dager vinner turneringen sammenlagt.

Det ble jobbet på spreng for å arrangere kvinnenes renn klokken 18.30. Til slutt besluttet man å også avlyse det rennet.

– Jeg var forberedt på å hoppe, så det var kjedelig, sa Maren Lundby til NRK.

Les også

Monsterhopp sikret drømmestart for Lundby

Det var kraftig vind i området rundt Holmenkollen søndag ettermiddag.

– Farlig

Det er besluttet at mandagens opprinnelige kvalifisering i Lillehammer erstattes med et individuelt renn for å gjøre opp for avlysningene.

Etter hvert samlet det seg mye regn nederst i Holmenkollbakken. Det gjorde problemene enda større.

– Jeg er veldig skeptisk til hvordan det kommer til å bli. Man har utøvere som kommer ned i 100 km/t og til skikkelig våt snø. Det er farlig, rett og slett. Da går du rett på magen, sa Evensen.

Daniel-André Tande var skuffet over at det ikke ble noe renn i Holmenkollen. Likevel var ikke 26-åringen veldig overrasket.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Etter å ha sett værmeldingen de siste dagene, var det ikke overraskende, fortalte han til NRK.

Spesielt tåken ville skapt problemer. Den var så tykk at dommerne hadde fått problemer med å se noe. Tande spøkte om vanndammen nederst i bakken.

– Det var noen som foreslo vannski, fleipet han.

– Det er den dagen der alt som kan gå galt, går galt, oppsummerte Evensen.

Les også

Én egenskap gjør Norge unik. Det førte til sesongens beste prestasjon.

Arrangørene jobbet på spreng for å få rennet arrangert.

– Lover veldig godt

NRK-eksperten mener de resterende rennene under Raw Air passer de norske herrene svært godt. Dermed ser ikke Evensen på det som et stort problem at Holmenkollrennet ble avlyst.

Nå går turen videre til Lillehammer, deretter Trondheim, før det hele avsluttes i Vikersund. Det gjenstår flere renn i store bakker, noe som passer de norske.

– De resterende bakkene liker de norske veldig godt. De har variert en del denne sesongen med noen gode og noen dårlige hopp. Under Raw Air har de bygd stein på stein og pilen peker oppover for de fleste. Det lover veldig godt, sa Evensen.

– Vi har fire stykker som virkelig er med i kampen om å vinne turneringen. Vi skal være kjempefornøyd med starten, la han til.

Les også

Slik reagerer skimiljøet etter Holmenkollen-beskjeden

Marius Lindvik ligger på annenplass sammenlagt i Raw Air.

Turneringsspesialist

Marius Lindvik er nummer to i sammendraget i Raw Air. Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Robert Johansson ligger alle blant de 11 beste. Johansson vant Holmenkollrennet i fjor da han satte bakkerekord på 144 meter.

Lindvik har vist seg som en turneringsspesialist denne vinteren. 21-åringen ble nummer to i den prestisjefylte Hoppuka rundt nyttår, og nå ligger han kun 0,9 poeng bak lederen Constantin Schmid.

– Er det noe spesielt med disse turneringene som passer deg spesielt godt?

– Ja, tydeligvis. Jeg er blitt en sånn turneringshopper. Jeg føler at jeg får til gode hopp når det gjelder, sier Lindvik til Aftenposten.

Landslagssjefen klarer heller ikke å sette fingeren på hva som er årsaken til at den norske hoppkometen får det til å stemme over lange konkurranser.

– Det er umulig å si hva det er. Det har funket veldig godt her i starten, og det funket veldig godt i Hoppuka, sier Alexander Stöckl

– Lindvik er i form. Han virker å ha mye energi og er kanskje litt flinkere til å restituere seg. Han vet hvor slitsom en turnering er når man henger med i toppen. Det har han opplevd en gang tidligere i år, legger han til og sikter til Hoppuka.

Publisert: