England jublet ellevilt da de tok sitt første VM-gull i cricket etter intenst drama

England utnyttet hjemmebanefordelen og tok hjem sin første VM-tittel i cricket med å slå New Zealand etter ekstraomganger.

England-spillerne kunne endelig juble for VM-gull.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

England holdt New Zealand til 241 poeng og 8 gjerder og jaktet sin første VM-tittel på hjemmebane.

Englands kaster Liam Plunkett storspilte og tok tre gjerder. Han hindret at New Zealands kaptein og stjerneslagsmann Kane Williamson tok bare 30 poeng.

Det skulle derimot ikke bli enkelt for hjemmefavorittene.

De åpnet derimot svært dårlig. Jason Roy forsvant etter de ti første overs med bare 39 poeng. Det var Englands nest dårligste åpning i mesterskapet.

Halvveis i sitt forsøk på å ta igjen New Zealand hadde engelskmennene sanket 93 poeng og trengte 149 poeng på de 25 siste overs i finalen mot den tapende finalisten fra forrige VM.

Med ti overs igjen hadde England fortsatt bare sanket 170 poeng med fire gjerder og de hadde 72 poeng å hente for å ta hjem VM-trofeet. Det klarte de akkurat ikke, men med 71 poeng og alle sine slagmenn ute måtte kampen avgjøres i en såkalt superover.

Det betydde at begge lagene fikk en over hver med å slå og seks baller hver med bruk av maksimum tre slagmenn.

Laget som scoret flest poeng ble kåret til verdensmester og det var det England. Begge lagene scoret 15 poeng, men England vant VM-tittelen ved å score flest poeng med å få ballen utenfor banen under ordinær tid.

(©NTB)

Publisert: