Johaugs fantometappe hjalp Norge til enkel stafettseier

Det norske kvinnelaget innfridde favorittstempelet og vant langrennsstafetten i Lahti. Therese Johaug parkerte konkurrentene på sin etappe.

Publisert: Publisert:

Det var mange norske glis etter søndagens kvinnestafett. Tiril Udnes Weng (t.v.), Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng utgjorde det norske laget. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva

  • NTB

De norske jentene var favoritter til å hente hjem seieren på søndagens stafett i verdenscupen. Den jobben klarte de med glans og slo hjemmehåpene fra Finland med hele 30,4 sekunder.

Therese Johaug måtte ut på tredje etappe 5,6 sekunder bak da ledende Finland, men ved veksling med ankerkvinne Heidi Weng var det norsk ledelse på 28,9 sekunder. Da kunne Weng enkelt sikre seieren.

– Utrolig moro å stå øverst på pallen med laget. Det er utrolig artig å kunne ha med Tiril første gangen hun går for førstelaget. Hun gjorde en strålende innsats, sa Johaug til NRK.

Therese Johaug sender Heidi Weng ut på ankeretappen. Foto: LEHTIKUVA, NTB scanpix

Slet med skiene

Tiril Udnes Weng åpnet stafetten i det som var hennes debut på det norske førstelaget. 23-åringen gjorde seg ikke bort og hang med i tetgruppen da hun overlot «stafettpinnen» til Ingvild Flugstad Østberg.

Finland vekslet først, 4,8 sekunder foran Norge. Også Sverige og Russland lå i samme gruppe ved veksling.

Halvveis ut på andre etappe forsøkte Finland og Sverige å dra ifra Østberg, som åpenbart ikke hadde optimale ski. Gjøvik-jenta hadde flere glipptak og slet med å holde tritt i motbakkene.

Likevel greide hun å bite seg fast. Østberg sendte Therese Johaug ut på tredje etappe kun 5,6 sekunder bak teten.

– Det var en sliteetappe, sa Østberg til NRK.

– Jeg måtte kjempe alt jeg hadde opp bakkene med litt dårlig feste Det gjaldt å unngå at det ble helt kriseavstand. Jeg skulle gjerne vært foran med fem sekunder fremfor at Therese måtte hente de inn. Det er litt kjedelig når det er stafett, sa Østberg videre.

Therese Johaug gikk en strålende etappe for Norge. Foto: Jussi Nukari, Lehtikuva / NTB scanpix

Kjempeetappe

Men det tok ikke lang tid før Johaug hadde hentet inn forspranget og lagt seg i tet. Opp de første bakkene dro den norske verdenseneren fra konkurrentene, og etter halvgått etappe ledet Johaug med 9,3 sekunder.

Avstanden bare økte og økte. Da Johaug sendte Heidi Weng ut på ankeretappen, skilte det 28,9 sekunder ned til Finland.

Weng ble aldri presset og fikk verdens enkleste jobb med å gå det norske laget inn til seier. Finland kontrollerte inn annenplassen, mens Russland og Sverige gjorde opp om tredjeplassen på oppløpssiden. Den kampen vant Sverige så vidt, 1.55,2 minutter bak Norge.

(100% Sport / NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. Nå har politikerne bestemt seg

  4. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

  5. Jeg forlanger at denne boka blir lest

  6. – Her vil vi ikke være verneverdige

  1. Therese Johaug
  2. Langrenn