Kristoffersen misfornøyd tross pallplass i dramatisk renn: – Det stemmer ikke

Henrik Kristoffersen ble nummer tre i lørdagens storslalåm i Adelboden. Konkurrent på konkurrent kjørte ut i den krevende bakken.

Henrik Kristoffersen kom til mål. Det var det mange som ikke gjorde.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det var uhyre jevnt etter første omgang i Adelboden. Kun 1,43 sekunder skilte de 30 som tok seg videre til finaleomgangen foran folkehavet i Sveits.

Stjernen Henrik Kristoffersen og 19-åringen Lucas Braathen var Norges to største håp før finaleomgangen. De lå på henholdsvis 9.- og 8.-plass etter første omgang, 0,45 og 0,39 bak ledende Luca De Aliprandini.

Kristoffersen var førstemann ut av de to i finaleomgangen, men fant ikke helt ut av den sveitsiske fjellveggen.

25-åringen kjørte i mål til helt lik tid som franske Victor Muffat-Jeandet, som ledet på det tidspunktet, men tiden hans i andre omgang var kun fjerde best da han kom i mål.

Braathen sviktet i andre omgang

Lucas Braathen viste lovende tendenser på toppen i solen, men i midtpartiet røynet tiden på. 19-åringen kom i mål til en foreløpig tiendeplass, hele 0.80 bak Kristoffersen og Muffat-Jeandet.

– Ikke like rått som Lucas Braathen på det beste, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Lucas Braathen greide ikke å følge opp den sterke førsteomgangen.

Kristoffersen ble dermed den de norske måtte stole på. Da Loïc Meillard, tredjemann etter første omgang, satte utfor var Kristoffersen og Muffat-Jeandet nummer tre.

Sveitseren sviktet imidlertid på hjemmebane, og da overraskelsen etter første omgang, Giovanni Borsotti, heller ikke klarte å matche de beste, så var det kun Aliprandini som kunne dytte Kristoffersen ut av pallen.

Lederen kjørte ut

Italieneren var på vei mot ledelse, men kjørte plutselig ut, i likhet med store deler av feltet tidligere på dagen.

– Det var en fryktelig feil, sa Mørtvedt.

Dermed ble Kristoffersen nummer tre. Etter lørdagens resultater vippet 25-åringen ned lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde fra tronen og tok over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

– Jeg har ikke tur, men jeg har ingen god dag. Det er bra å komme på pallen på en dårlig dag. Det stemmer ikke med oppsettet på utstyret, forklarte Kristoffersen overfor TV 2.

– Det hakker. Noen dager er det sånn. Men de seks tiendedelene jeg legger igjen i løpet av rennet i dag, er på grunn av utstyret. På en dårlig dag, å bli nummer tre, det er ikke dårlig, la han til.

Zan Kranjec fra Slovenia vant foran kroatiske Filip Zubcic.

Henrik Kristoffersen delte tredjeplassen med Victor Muffat-Jeandet.

Kilde imponerte

Aleksander Aamodt Kilde ble nest beste norske i Adelboden. Kraftpakken klatret fra en 16.-plass etter første runde, og havnet til slutt på femteplass.

Han tok dermed viktige poeng i sammenlagtcupen.

– Kilde kjører altfor fort i storslalåm, men det er slalåmrenn i morgen. Det er ekstremt mange renn igjen, sa Kristoffersen.

Fabian Wilkens Solheim ble neste norske på 9.-plass. Det er bestenotering for 23-åringen.

– Det er strålende. Ingen grunn til å være skuffet, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Braathen ble til slutt nummer 13 etter å ha sviktet i finaleomgangen.

Hverken Atle Lie McGrath (+1,52) eller Marcus Monsen (+1,63) kom blant de 30 beste, og de måtte se finaleomgangen fra sidelinjen. Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang, mens Rasmus Windingstad sto over på grunn av skade.

Publisert: