Tom Hanks: - Jeg satte 100 pund på Leicester før sesongen

Eller var det bare en spøk?

Tom Hanks er i England for å promotere sin siste film. Det har ikke gått amerikaneren hus forbi at det er i ferd med å skje en gigantisk sensasjon i Premier League. Foto: NTB Scanpix

 • Kurt B.M. Haugli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den amerikanske superstjernen er i London i forbindelse med lanseringen av den nye storfilmen «A Hologram For The King».

Det var i den anledning at amerikaneren ble spurt om sine tanker rundt Leicester og deres mulighet til å vinne en sensasjonell ligaseier, melder The Guardian.

Var det en spøk

— Du vet jeg satte 100 pund (ca. 1200 kroner) på Leicester før sesongen. Jeg trodde de kom til å gjøre det bra, sa Hanks da han møtte media utenfor visningen av filmen.

- Nei, det gjorde du ikke , svarer en representant for media.

— Kanskje jeg gjorde det, kanskje gjorde jeg det ikke. Du kan heller finne en der oppe som satte 25 pund på sitt lokale fotballag, svarte Tom Hanks.

De fleste Leicester-tilhengerne er begynt å feire ligagullet nå. Foto: Lee Smith, Reuters/NTB Scanpix

Han er for øvrig relativt interessert i europeisk fotball til amerikaner å være. Det er Aston Villa som er favorittlaget hans. Hanks synes lagets sammenbrudd denne sesongen har vært triste greier.

Gevinst: 6 mill. kroner

Dersom det er sant at Tom Hanks faktisk satte rundt hundre pund på Leicester, ville han ha fått helt ville odds. Ingen spillselskap i verden hadde større tro på at det blå laget fra den mellomstore engelske byen skulle kunne vinne ligaen. Derfor var oddsen 5000. Det er ifølge lokalavisen i Leicester, Mercury News, bedre odds enn at Loch Ness-monsteret skal dukke opp eller at Zimbabwes diktator Robert Mugabe skal få Nobels fredspris.

Dersom Tom Hanks satte 100 pund på Leicester ville han, dersom Leicester gjør som det ser ut til – vinner ligaen, kunnet håve inn en premie på 500.000 pund. Eller rundt seks millioner kroner.

Nå var det nok mest Hanks i et mer spøkefullt øyeblikk de engelske journalistene traff i London mandag ettermiddag. Engasjert, men trolig ikke så engasjert at han ville brukt penger på Leicester hos den nærmeste bookmakeren.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Aston Villa FC
 3. Jamie Vardy
 4. Premier League
 5. Leicester City FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City32235467234474
2Manchester United32199464352966
3Leicester City31175955371856
4West Ham United32167953421155
5Chelsea31159750311954
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 35 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - seks pasienter i respirator på SUS

 2. Vil bytte plan­lagt blokk med park i Lervig: – Vi må tenke brygge og bading

 3. Sandnes-mann dømt for grov økonomisk utroskap

 4. Åpningen av Auglends­tunnelen utsettes med ett år

 5. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper

 6. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i