Ciljan aner ikke hvor han spiller i juli

— Jeg skulle gjerne hatt en avklaring, sier Per Ciljan Skjelbred om klubbsituasjonen.

GJØR SUKSESS: Per Ciljan Skjelbred nyter stor tillit i Hertha Berlin, men det er ikke sikkert han er der neste sesong.
 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Ciljan vil fortsette i Hertha Berlin, men vet ingenting før i midten av mai. 26-åringen synes det er ubehagelig ikke å ane noe som helst om fremtiden.

10. mai er sesongen over i Tyskland. Dermed kan Ciljan og kona Kristina reise «hjem» til Trondheim uten å ha peiling på hvor familien bor når sommerferien er over.

– Vi stortrives i Berlin. Det går bra på banen, vi bor fint og barna (Jonathan og Eline) har det veldig bra her. Jeg blir gjerne, men har ett år igjen av kontrakten i Hamburg. Jeg skulle gjerne hatt en avklaring, sier Ciljan til adressa.no.

Slitt mer i vår

10. mai serieavslutter Hertha Berlin mot Dortmund. Etter alt å dømme med den innlånte midtbanespilleren fra Lade i startelleveren, der har han vært helt siden han og familien dro fra Hamburg i fjor høst. Der ønsker han også å bli værende også neste sesong. Men ettersom han har ett år igjen av kontrakten med Hamburg kan han selvsagt bli hentet tilbake. Eller han kan selges til en ny klubb.

Eller altså slippe begge deler, og fortsatt bo i det han kaller «en by med all verdens muligheter». Der kan han også fortsette for en klubb som imponerte alle før jul, men som har møtt hverdagen de siste månedene.

– Det har gått bra for min egen del, selv om jeg har brent litt for mange sjanser i vinter. For laget har det gått tråere, men vi har møtt mange av de beste og har slitt en del med skader. Vi skal snu trenden igjen i de siste kampene, sier han.

Hamburg kan rykke ned

Ciljan innrømmer uansett det er rart å være utlånt til en nyopprykket klubb som hevder seg bra (er nummer ti), mens klubben han var uønsket i kjemper for å unngå nedrykk (Hamburg ligger i dag på kvalifiseringsplass). I februar var han også med på å slå Hamburg 3-0 på bortebane.

– Rart, men ingen personlig seier eller noe for meg. Jeg har fortsatt kompiser i klubben, og føler med dem når det går dårlig sportslig, sier han.

Samtidig ville det ikke vært veldig merkelig om han er mer skadefro enn han sier til adressa.no. Etter en god sesong i Hamburg i fjor dro han hjem til landskamper og ferie med lovnader om at han ville bli satset på videre. Vel tilbake fra ferie kom kontrabeskjeden: Ciljan var ikke ønsket, og ble i stedet lånt ut.

Dialog mellom klubbene

Nå sier han at det har vært en viss dialog mellom klubbene, men at ingenting er avklart. Blant annet fordi Hamburg fortsatt kan rykke ned.

– Det er vanskelig å gå ut av en sesong uten å vite hva som skjer. Men jeg tror det har å gjøre med politikk og økonomi. Hva skjer om Hamburg for eksempel skulle rykke ned? Jeg regner ikke med å få noen beskjed før uka etter 10. mai, når sesongen er over. Enn så lenge skal jeg gjøre mitt beste for Hertha, sier han.

Sportsdøgnet

Publisert:
 1. Tysk fotball
 2. Hertha Berlin
 3. Hamburger SV

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Pøbel sitt svar på Haaland-kommentar

 2. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det

 3. Utagerende og truende person på Stokka

 4. Veien mellom Suleskard og Brokke er åpnet

 5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 6. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her