Dette blir et rødt inferno, AaFK

KOMMENTAR: Brann mobiliserer voldsomt på sosiale medier før klubbens skjebnekamp i morgen – nå skal AaFK bankes.

 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

AaFK må være klare for å møte 11 «tulne» Brann-­spillere når kampen starter på Brann stadion i morgen kveld.

For taper Brann denne kampen kan det være over og ut, da er 1. divisjon neste stopp for bergenserne. Brann har utrolig nok tapt seks hjemmekamper på rad, og klarte å gi fra seg en 3-2 ledelse til tap 3-4 på overtid borte mot Lillestrøm sist.

Normalt ville Brann-supporterne ha hugget hodet av trener Rikard Norling etter fattige 12 poeng så langt, og en soleklar plass under streken. Men nå mobiliseres det i byen mellom de syv fjell, nå skal Stadion fylles – nå skal AaFK bankes nord og ned.

En Facebook-aksjon som har fått navnet «Brann trenger oss – vi trenger Brann» har fått enorm oppslutning. Og billettsalget går unna som hakka møkk før AaFK-kampen.

Festbremse

Så langt Brann. Heldigvis kan AaFK gjøre noe med denne desperate aksjonen, tangotrøyene kan bli tidenes festbremse i Bergen i morgen. Akkurat slik de var det i 2007, da Brann kom til Ålesund for å sikre seriegullet. Torgallmenningen var dekket til gullfest, men AaFK slo Brann og hele festen ble avlyst.

Sunnmørspostens Helge Skuseth kommenterer om Aalesunds kamp mot Brann

Men dette er virkelig en enorm oppgave for AaFK. Det er aldri enkelt å møte en motstander som kjemper for sitt liv, nesten bokstavelig talt. Og Brann er som et såret dyr akkurat nå, både spillere, trenere, ledere og patrioter vet at et nytt hjemmetap nå kan bety kroken på døra. Da kan lokaloppgjør mot Nest-Sotra bli realiteten.AaFK må være smarte på Stadion. De må ta seg god tid, ikke stresse, og for all del unngå baklengsmål i åpningsstormen som garantert Brann vil sette inn. Kan AaFK holde nullen den første halvtimen kan mye være gjort. Da vil publikums begeistring avta, Brann-spillerne kan begynne å tvile (og da kommer feilene), og dersom AaFK kan score det første målet vil pipekonserten komme.

Men her må AaFK ha 11 kalde hoder i aksjon. Dette blir beintøft, det skal ingen tvile på. Og det må løpes mye. Uavgjort er «kjempebra» for AaFK, seier er gull verdt. For Brann er det vinn eller forsvinn.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Aalesunds FK
 4. SK Brann
 5. Helge Skuseth

Mest lest akkurat nå

 1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

 2. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

 3. Overrasket i lokaloppgjøret: Dette har ikke skjedd på 22 år

 4. Barnehage ble lagt ned på grunn av overkapasitet i bydelen. Nå har denne Hundvåg-familien fått tilbud om plass på Stokka

 5. Nå skal flere tas

 6. Hun trodde hun giftet seg med drømmemannen. «Ganske ille», skriver Frode Thuen om det han får høre