United får kritikk for å underbetale ansatte: – Må velge mellom et varmt måltid og husvarme

Alexis Sanchez bruker 82 minutter på å tjene en stadionarbeiders årslønn.

Alexis Sanchez tjener rått i sin nye klubb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United er verdens rikeste klubb, og sikret seg nylig den chilenske stjernen Alexis Sanchez fra Arsenal.

29-åringen får godt betalt i klubben, med en ukelønn på 400.000 pund. Det gjør spilleren til den best betalte i Premier Leauge.

Ifølge den engelske avisa The Telegraph reagerer nå flere samfunnsledere i Manchester på pengebruken. Eller rettere sagt på mangel av pengebruk til klubbens egne ansatte.

Et åpent brev, som er adressert til Uniteds daglige leder Ed Woodward, er lagt ut i sin helhet digitalt.

Les også

Sanchez debuterte – Manchester United videre etter storseier

Velge mellom måltid og varme

Der hevdes det at mange som jobber rundt klubben, sliter med å få endene til å møtes, og det de blir tvunget til å velge mellom å sette på varmen hjemme, eller ta seg et varmt måltid.

Etter vinterens overgangsvindu, som stengte i England onsdag, har Manchester United nå tre av de fem best betalte spillerne i Premier League.

– Vi ber deg vise lederskap og ta en samfunnsmessig standpunkt, slik at de som er lavest betalt får sikret levekostnadene sine, står det i brevet.

The Telegraph avslørte i november at både Manchester United og Manchester City var under politisk press til å love å betale alle som gjorde en jobb for klubben minst 95 kroner i timen.

Les også

Hangeland refser Mourinho etter tap: - Fullstendig uakseptabel forklaring

Vil ikke bli navngitt

The Telegraph siterer en arbeider, som ikke ønsker å bli navngitt i frykt for represalier.

– Vi deler alle den samme arbeidsgiveren, og det hadde vært fantastisk dersom klubben hadde tenkt på alle arbeiderne, fra fotballstjernene til de som vasker på stadion og de som står for maten. Vi forstår at fotballspilleren trenger å bli belønnet, men det å betale levekostnadene til alle i klubben ville vise at Manchester United ikke bare er en stor klubb, men en fantastisk arbeidsgiver også, sier han.

De som har sendt brevet, har gjort en sammenligning mellom lønnen til Sanchez, og det som er en gjennomsnittlig stadionlønn.

Les også

Sanchez klar for United: – Jeg kunne ikke avslå sjansen til å jobbe med Mourinho

Chileneren trenger 82 minutter på å tjene en årslønn som stadionarbeider. En arbeider på minimumslønn bruker 41 år på å tjene like mye som Sanchez gjør i uken.

Manchester United har svart på kritikken.

– Vi har mange forskjellige kontrakter på grunn av størrelsen på klubben, men alle fast ansatte hos oss får betalt i henhold til avtalen med Premier League. Velferden til våre ansatte er veldig viktig, og vi scorer høyt med tilfredshet i uavhengige undersøkelser, sier United i en pressemelding.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United21119134112342
4Manchester United2113353426842
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk