Hun blir ny generalsekretær i Norges Idrettsforbund

Bekreftet torsdag.

Tom Tvedt og Karen Kvalevåg på torsdagens pressekonferanse.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

ULLEVAAL STADION: Torsdag kalte Norges Idrettsforbund inn til pressekonferanse på Ullevaal Stadion.

Der ble det bekreftet at Karen Kvalevåg (51) fra Karmøy blir ny generalsekretær.

– Først vil jeg takke idrettsstyret for tilliten, og for at de valgte meg til denne usedvanlig spennende og utfordrende jobben, sier Kvalevåg på pressekonferansen.

– Jeg opplever at norsk idrett har mange utfordringer, men mest av alt finnes det fantastiske muligheter. Det er en folkebevegelse med et fantastisk engasjement, fortsetter hun.

Tidligere generalsekretær Inge Andersen gikk av i mars. Siden den gang har Øystein Dale fungert som konstituert generalsekretær.

Les også

Professor reagerer på stortingspresidentens fest: – En veldig farlig gråsone

Begynner i oktober

Kvalevåg har økonomiutdannelse fra Universitet i Stavanger og er statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Hun kommer fra rollen som daglig leder i SK Vidar og Oslo Maraton AS.

Kvalevåg har også jobbet for Maxbo, Starbucks og Umoe Restaurants. Erfaringen fra sistnevnte selskap trakk Kvalevåg frem på pressekonferansen.

Tom Tvedt og idrettsstyret landet til slutt på Karen Kvalevåg som ny generalsekretær.

Hun begynner som generalsekretær i 1. oktober.

Kvalevåg fortalte på torsdagens pressekonferanse at hun også har jobbet som frivillig i 20 år.

Les også

Stortingspresidentens festmiddager skapte misnøye: Idrettsstyret fikk ikke vite noe

– Grundig prosess

Ifølge Tom Tvedt var 23 menn og 21 kvinner som ble vurdert til stillingen.

– Vi gikk bredt ut for å finne den personen som har kvalitetene vi leter etter, sa Tvedt, som kalte prosessen «grundig» og «spennende».

– Det er en viktig dag og en flott dag. Oppi alt dette vi står i, har vi jobbet med denne prosessen. Og nå er vi i mål, forteller Tvedt til Aftenposten.

– Hva gjorde at hun var den best kvalifiserte?

– Det er summen av de egenskapene som Karen har, mellom det internasjonale og det lokale, og mellom toppidrett og bredde. Hun er godt kvalifisert til å lede norsk idrett administrativt i fremtiden, sier Tvedt.

– Glad for innsyn i bilag

Tidligere i uken ga NIF mediene innsyn i flere hundre bilag fra Sotsji-OL (2014) og ungdoms-OL (2016).

– Jeg er glad for åpenhet og innsyn i bilag fra 2016. Det gjør at vi videreutvikler en god verdikultur i Norges Idrettsforbund

Les også

KOMMENTAR: På grasrota stekes det vafler og drives dugnader for å få det til å gå rundt. På toppen flyter pengene.

Over lang tid har idrettsforbundet fått kritikk for mangel på åpenhet. Tom Tvedt, som ble valgt som idrettspresident i juni 2015, har stått midt i en mediestorm. Det samme gjaldt Inge Andersen, som til slutt måtte gå av som generalsekretær. Tvedt avviser imidlertid at Kvalevåg blir «kastet til ulvene» i sin nye rolle.

– Jeg opplever ikke at hun blir kastet til ulvene. Vi er veldig glade for at norsk idrett blir omtalt. Vi må levere på det. Jeg har ikke fått en melding om at én håndballkamp eller fotballkamp eller noe annet blir avsluttet fordi mediene stiller kritiske spørsmål. Oppi alt dette her blomstrer det i klubbene, og det er vårt hovedanliggende.

Publisert: