Nå er Bjørdal klar for Brighton: - En spennende spiller

Henrik Bjørdal blir Brighton-spiller til 2018.

I blåhvitt: Henrik Bjørdal skal nå spille i Brightons blåhvite drakt. De samme klubbfargene som hans moderklubb Valder har. Henrik har skrevet under en avtale på to og et halvt år med klubben fra helt sør i England.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

18-årige Henrik Bjørdal har byttet ut AaFKs oransje drakt med den blåhvite til Brighton and Hove Albion på nivå 2 i England. Fargene bør passe fra for Henrik, siden også hans moderklubb Valder spiller i blått og hvitt.

Etter det smp.no har grunn til å tro var overgangen i orden alt tirsdag, men klubben la et lokk over nyheten til onsdag formiddag. Da sendte presseavdelingen i Brighton ut et bilde av Bjørdal som holder opp Brighton-drakta.

Til sommeren 2018

Av klubbens presseskriv fremgår det at Bjørdal har skrevet under en kontrakt som varer fram til sommeren 2018. Klubben skriver at summen er hemmelig, men trolig ligger den rundt 300.000 pund. Årsaken til at den norske U21-landslagsspilleren går såpass billig, er at hans kontrakt med AaFK gikk ut alt til sommeren. Og etter den tid hadde AaFK kun fått utdanningskompensasjon for ham.

Henrykt

Manager Chris Hughton sier at han er henrykt over signeringen, og at Bjørdals første mål må være å få innpass i klubbens førstelagsstall. Foreløpig er han innlemmet i Brightons U21-stall, som spiller på nivå 2 i England.

— Henrik er en veldig spennende spiller, han er rask og han kan spille både på vingen og sentralt offensivt på midten. Henrik har allerede bra med rutine etter mange toppseriekamper i Norge, sier en fornøyd manager Hughton. Brighton har fulgt med Bjørdal over lengre tid, og er tydeligvis veldig fornøyd med å ha hentet ham over.

Henrik Bjørdal var ikke tilgjengelig på telefon onsdag formiddag, men smp.no kommer tilbake med mer nytt om overgangen senere.

Publisert: