Hødds stortalent vil finne ut hvor god han virkelig kan bli

Fredrik Aursnes har byttet cola og donuts med ambisjoner.

OFFENSIV: : Fredrik Aursnes og Hødd tar med seg en stor opptur fra Bergen sist helg inn mot søndagens kvalifiseringskamp mot Jerv på Høddvoll. Hødds midtbaneelegant er offensiv før oppgjøret og ser ikke på et opprykk som noen umulig oppgave.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

– Huff, det er ikke bra, men du skal ikke mer enn et par år tilbake før jeg spiste donuts og cola både før og etter trening. Jeg tenkte ikke over at det ikke var bra for treningen sin del, sier Fredrik Aursnes.

Kostholdet er ganske beskrivende for forholdet Aursnes lenge hadde til fotballen. Enkelt og greit er det lek og moro – uten voldsomme målsettinger og store ambisjoner – som har gjort 19-åringen fra Hareid til et av norsk fotballs mest ettertraktede talenter.

– Faktisk er det først den siste tiden at jeg har begynt å kjenne på at jeg har litt ambisjoner. Jeg har følt litt på at jeg vil finne ut hvor langt jeg virkelig kan nå, sier Fredrik Aursnes.

Han mener å huske at vendepunktet kom rundt sommertider i fjor. Utover høsten ble Aursnes et fast innslag på U21-landslaget. Det gjorde noe med ham.

– Jeg fikk møtt andre på min alder, som spiller på et høgere nivå enn meg. Det ga meg gode referanser, blant annet inn mot kostholdet. Landslaget fikk meg egentlig til å tenke over hva jeg puttet i meg. Det har gjort meg mer seriøs, sier Aursnes.

Les også

Heltne mister Jerv-kampen

Les også

Fikk drømmedebuten. Så smalt det: - Har tenkt i ettertid at jeg burde stått av den treningen

Les også

Hødd-fansen støttar Eid: - Det er ikkje vårt verk

Vil videre

Mens fotballen bare var leik og moro tidligere, har Aursnes nå lyst å finne ut hvor langt han virkelig kan nå.

Etter flere år i 1. divisjon legger ikke Fredrik Aursnes skjul på at det nå frister å prøve seg på et høgere nivå.

– Det er ikke vits å legge skjul på at jeg nå føler det er på tide å ta et nytt steg. Jeg har vært i Hødd i mange år nå, minner Aursnes om.

I Ulsteinvik lever drømmen om eliteseriespill på Høddvoll neste år. Søndag skal Hødd ut i opprykkskvalik mot Jerv, men selv om det skulle ende med opprykk tyder ting på at Aursnes spiller i en annen klubb enn Hødd neste år.

– Altså; jeg tenker ikke på de tingene nå. Fokuset mitt er å fullføre sesongen og gjøre det best mulig for Hødd. Jeg har veldig lyst til å rykke opp med Hødd. Samtidig må jeg innrømme at jeg har tenkt tanken på at det kan være fornuftig å prøve noe nytt uansett, sier Aursnes.

Han spilte seg til en fast plass på Hødd allerede som 16-åring. I år innrømmer han at han ikke har følt den samme utviklingen som tidligere sesonger.

– Jeg har levert en grei sesong, men ingen kjempesesong. Jeg føler jeg har levert mer stabilt enn tidligere og ikke hatt like lavt bunnivå, men jeg har heller ikke vært så god som jeg kunne vært. Utviklingen min har vel kanskje stoppet litt opp, sier Aursnes.

Trives i storkampene

Likevel er det liten tvil om at 19-åringen har vært en solid bidragsyter til at Hødd fortsatt kjemper om opprykk.

Flere bunnsolide prestasjoner har det definitivt vært. Hjemme mot Brann herjet han.

I det hele tatt har Aursnes – og Hødd – hatt en tendens til å være best i de viktigste kampene og mot de største lagene.

– Jeg vet ikke helt hva det skyldtes. Jeg tror ikke vi har undervurdert noen heller, men det er jo klart at det er hakket artigere å spille de største kampene. Det tenner nok litt ekstra, innser Fredrik Aursnes.

Søndag er det klart for en ny storkamp på Høddvoll. Jerv er ikke like «sexy» som Brann, men det som ligger i potten er vel så sort.

– Jeg mener vi bør angripe og kjøre på fra start. Nå er det bare å gå «all in», sier Aursnes.

– Er Hødd favoritter?

– Nja, vi kom jo over dem på tabellen, så sånn sett er vi jo det. Men i denne divisjonen er det mange 50/50-kamper. Vi får bare ta en kamp av gangen, sier Aursnes. Samtidig har han troa. For Aursnes er ikke et opprykk bare en fjern drøm.

– Ja visst. Vi tok sju poeng på de tre siste kampene og er i god form. Det blir ikke enkelt å klare et opprykk, men jeg tror det er mulig for oss å klare det, sier han.

Publisert: