Real rundspilte Schalke

Stjernegalleriet til Real Madrid ga seg ikke før de hadde scoret seks i Gelsenkirchen.

VISTE HVEM SOM ER SJEFEN: Ronaldo og Real Madrid gjorde kvelden til Schalke om til et mareritt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tyskernes håp om en kvartfinaleplass i turneringen ble knust i løpet av de 90 minuttene med fotball i Gelsenkirchen onsdag kveld. Benzema, Bale og Ronaldo scoret to mål hver.

– Vi har spilt mange gode kamper, og dette var en til. Vi tillot heller ikke Schalke å spille som de kan. Nå er vi ganske nær neste runde, sa Ronaldo etter utklassingen. Aldri før har et bortelag scoret seks mål i mesterligaens cupspill.

– Klasseforskjellen var tydelig. Vi trenger ikke å snakke om sjansen til å gå videre. Vi har viktige kamper foran oss i Bundesliga, sa hjemmelagets Julian Draxler.

Real Madrid hadde vunnet bare en gang på 25 bortekamper i Tyskland. Da forbannelsen ble brutt, gjorde den spanske klubben det grundig, og bare noen kilometer unna arenaen der det i fjor ble 1-4-tap for Dortmund i semifinalen.

– Vi var perfekt forberedt. Det ble en fantastisk seier, sa Bale.

Målshowet betyr at Ronaldo ikke bare holder følge med PSG-stjerne Zlatan Ibrahimovic på toppscorerlisten i turneringen, men at han gikk forbi. Ronaldo har notert seg for elleve nettkjenninger, mens svensken har nettet ti.

25 scoringer

Real Madrid er av mange utropt til en het kandidat til å gå helt til topps i turneringen. Laget scorer mye mål og tapte ikke én kamp i gruppespillet. At storspillet fortsatte på tysk grunn i åttedelsfinalen styrket kandidaturet.

Med de seks scoringene mot Schalke er det spanske laget oppe i 26 mål på sju kamper i mesterligaen i år. Bare seks baller har landet i Reals nett.

Til tross for at det ble stygge sifre for tyskerne til slutt, holdt Schalke Real Madrid på tålelig avstand etter én omgang. Benzema ordnet 1-0 etter 13 minutter, mens Bale la på til 2-0 etter 21. Det holdt til pause.

– Etter den tidlige scoringen fikk vi mye rom. Det ble nøkkelen til vår perfekte kveld, sa trener Carlo Ancelotti.

Nydelig redusering

I annen omgang løsnet det. Da satte først Ronaldo et skudd i lengste hjørnet til 3-0, før Benzema og Bale fulgte opp med nye scoringer. I kampens siste minutt satte også Ronaldo inn sitt annet mål for kvelden.

Schalke klarte ikke å varte opp med stort mot spanjolene i løpet av kampen, men reduseringen på overtid var av det nydelige slaget. Klaas-Jan Huntelaar, som spilte for Real Madrid i 2009, dunket til på hel volley fra 18 meter. Ballen gikk via tverrliggeren og i nettet bak Iker Casillas.

«Los Blancos» tar imot Schalke hjemme i Madrid til returmøte 18. mars. For den tyske klubben handler det bare om å berge litt av æren.

(©NTB)

Publisert:
  1. Champions League
  2. FC Schalke 04

Mest lest akkurat nå

  1. Hundrevis møtte opp på demonstrasjon mot høye strømpriser

  2. Nakstad er smittet av korona

  3. Rogfast kan bli utsatt to år: Mange vil bygge tunnelen nordover fra Randaberg

  4. 150-ugå er historie: – Nå får vi et konsept som kan vare lenge

  5. Prinsesse Ingrid Alexandra får foto av Jærkysten i myndighets­gave

  6. Har jobbet i Viking – blir ny sjef i Bryne