Hødd-kampen blir en viktig test for Aalesund: Dette skal det terpes på

AaFK scoret ikke på de tre siste kampene før ferien. Slik sett kan søndagens treningskamp mot Hødd være svært nyttig.

Kampklar: Trond Fredriksen stiller trolig ikke med fullt mannskap mot Hødd, men håper likevel på en god kamp offensivt. Det trenger AaFK etter en svak avslutning på vårsesongen.
  • Einar Orten Trovåg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Kampen streames på smp.no for dem som ikke kan ta turen. Kampen sendes uten kommentator, men leserne holdes oppdatert på stilling og mål. Kampstart kl. 16.

– Vi spiller ikke treningskamp mot Hødd fordi vi skal spille på oss sjøltillit. Da hadde vi nok valgt oss en annen motstander. Kampene mellom AaFK og Hødd bruker å bli jevne. Men klart, vi håper jo at vi angriper Hødd mer enn de angriper oss. Det er i tilfelle positivt for oss, siden vi har slitt offensivt den siste tida, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Les også

AaFKs nysignering: – Jeg er ingen typisk målscorer

Etter to uker uten kamper tror Fredriksen det vil være god nytte i å reise til Ulsteinvik for å møte Hødd, som ligger midt på tabellen i 2. divisjon.

– Å spille 11 mot 11 er den beste treningen man kan få. En god gjennomkjøring vil være viktig for starten på høstsesongen, mener Fredriksen.

Ny spiss: Da Athanasios Papazoglou ble presentert fredag, lovte AaFK at han blir å se i aksjon mot Hødd søndag.

Spissmangel?

Det skal bli interessant å se hva slags lag AaFK mønstrer mot Hødd – spesielt offensivt. Lars Veldwijk er jo borte nå. Edwin Gyasi (som starta som spiss mot FK Haugesund) har karantene fra trening og spill med laget ut uka. Dessuten står Mustafa Abdellaoue trolig over med skade.

– «Mos» fikk en smell i kneet på trening torsdag. Jeg er usikker på om han blir med til Ulsteinvik, vurderer Fredriksen.

AaFK har imidlertid lovt at den nye spissen som ble presentert fredag, grekeren Athanasios Papazoglou med draktnummer 10, skal i aksjon.

Les også

Gyasi brøt interne regler: For andre gang hittil i år nektes AaFKs stjernespiller å trene med resten av laget

Riise trolig ikke med

Ser vi lenger bak på banen, lå det tidligere i uka i kortene at Bjørn Helge Riise skulle få sitt etterlengtede comeback mot Hødd. Slik ser det derimot ikke ut til å gå likevel.

– Mest sannsynlig kjører Bjørn Helge en egentrening søndag i stedet for kamp. Vi gjør det vi mener er best for ham, sa Trond Fredriksen etter fredagstreninga.

PS. Den midlertidig utestengte Edwin Gyasi satt i innbytterskuret under AaFK-treninga fredag. Mot slutten av økta gikk han ut av buret for å ha skuddtrening sammen med to–tre av lagets unge spillere. En noe halvhjertet karantene, eller?

Publisert: