Hegerberg nektet å svare på Fjørtofts VM-spørsmål etter finalen

Stjernespissen fikk spørsmål om landslaget rett etter en ny Champions League-triumf.

Her får Ada Hegerberg spørsmål om landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Wolfsburg-Lyon 1–4

VALERIY LOBANOVSKYI STADION, KIEV: «We are the champions» runget fra anlegget, den lilla konfettien regnet over jublende Lyon-spillere som hoppet og danset rundt med Champions League-trofeet: For Ada Hegerberg og lagvenninnene ble det en fantastisk torsdagskveld i Kiev.

I den første ekstraomgangen, som avgjorde kampen, sto Hegerberg frem med én scoring og en målgivende pasning.

– Det er helt, helt utrolig, sier hun i et intervju med Viasat 4.

– Vi gir aldri opp. Vi ligger under 1–0 selv om vi fortjente å lede, men vi fullfører med stil. Jeg er kjempestolt og sliten - og helt lykkelig. Jeg blir så inspirert til å fortsette videre.

  • Hegerberg og Graham Hansen var lagvenninner i mange år. Nå har de ikke snakket sammen siden fjorårets EM-fiasko. Les hvorfor her.
Ada Hegerberg jubler etter å ha sendt Lyon opp i 3–1-ledelse i den første ekstraomgangen.

Ellevilt fyrverkeri

Men i fortsettelsen vil det stadig handle om Lyon. Hegerberg bestemte seg for å bryte med landslaget i fjor. Etter finalen ble hun grillet av Viasat 4-reporter Jan Åge Fjørtoft. Tema? Muligheten for landslagscomeback.

Slik var dialogen:

– Alle vil du skal spille på landslaget. Neste år er det VM i Frankrike. Hva skal til for at du spiller kamp for Norge igjen?

– Akkurat nå er ikke det noe tema for meg.

– Hvorfor ikke, Ada?

– Jeg har vunnet Champions League-finale. Det er det jeg tenker på nå. Jeg har absolutt ingenting å si om det temaet akkurat nå.

– Men det kan være du er med i VM neste år?

– Nei.

Etterpå omtalte Fjørtoft intervjuet i en Twiter-melding:

Fotballekspert Lars Tjærnås har forståelse for at Hegerberg ikke var veldig interessert i å snakke om landslaget.

– Det er ikke kvelden for å snakke om noe annet enn at hun vant Champions League. Jeg skjønner at spørsmålet ble stilt, men jeg skjønner også at svaret ble slik, sier Tjærnås i Viasat-studio.

Avgjørende

Hegerberg var helt avgjørende da kampen tok fyr i første ekstraomgang.

Etter 103 minutter gjorde Ada Hegerberg det hun allerede hadde gjort 51 ganger denne sesongen: Hun satte ballen forbi motstanderens keeper og kunne slippe all glede løs for 3–1-målet.

Ada Hegerberg jubler sammen med Camille Abily og Dscenifer Marozan i Champions League-finalen.

Det var også hennes 15. mål i årets turnering, noe ingen andre spilere har klart før henne. En ny rekord i beltet på en kveld der alt til slutt klaffet.

Da hadde Hegerberg allerede servert Amandine Henry på utligningsmålet til 1–1 bare fem minutter før, innimellom der klarte Eugénie Le Sommer å gi det franske laget ledelsen.

Da fem minutter gjensto av kampen gjorde innbytter Camille Abily ydmykelsen komplett da hun satte inn 4–1-målet.

Se høydepunktene fra finalen her:

Tung kveld for skadet Graham Hansen

For Caroline Graham Hansen og hennes lagvenninner ble de tre scoringene på drøye fem minutter et hardt slag i ansiktet, etter at danske Pernille Harder hadde sørget for tysk jubel da hun litt mot spillets gang hadde gitt de lysegrønne og hvite ledelsen tre minutter ut i ekstraomgangene.

Hansen ble byttet ut til pause. Etterpå fortalte hun at årsaken var en skade hun pådro seg i kampen mot Bayern München for fem dager siden. Allerede rett etter kampstart merket hun at muskulaturen ikke var som den skulle.

– Jeg prøvde å jobbe meg inn, men det gikk ikke, sier Graham Hansen til Viasat 4.

– Vi gjorde det vi kunne, men det gikk ikke, sier hun om selve kampen.

Caroline Graham Hansen måtte se store deler av kampen fra benken.

Hun holdt seg til beinet etter en takling nokså tidlig i kampen, og klarte aldri å sette sitt preg på finalen etter det.

Graham Hansen ville så gjerne revansjere finaletapet for to år siden, da hun måtte se kampen fra tribunen etter en stygg kneskade en drøy måned i forkant.

2018-finalen endte heller ikke slik Oslo-jenta ønsket.

Hegerberg var også nokså anonym ganske lenge, men markerte seg til gjengjeld for alvor da kampen skulle avgjøres.

Dermed står Lyon igjen som det beste laget i Europa for tredje år på rad etter å ha vunnet den avgjørende kampen etter ekstraomganger, men denne gangen måtte de ikke ha straffesparkkonkurranse som i de to forrige tilfellene.

Sunndalsøra mot Tåsen

Kampen var ekstra spesiell med norske øyne, for første gang i en Champions League-finale var vinternasjonen representert med en spiller på hvert lag.

Det var Hegerberg mot Graham Hansen. Det var Sunndalsøra mot Tåsen. Det var Lyon mot Wolfsburg.

Rammen i Kiev var en slik kamp verdig. Litt over 14.200 hadde møtt frem, gradestokken holdt seg over 20 grader og gresset var strøkent.

Dramatikken startet for alvor da Lyon etter 70 minutter ble snytt for det som så ut som en klar scoring.

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen ble de to første norske spillerne til å møte hverandre i en Champions League-finale.

– En skam!

Wolfsburg Noelle Maritz sto på streken og fikk klarert headingen fra Amandine Henry, men reprisene viste at ballen da allerede hadde vært over målstreken.

Lyon-spillerne jublet for tidlig, og appellene til dommer Jana Adamkova nådde ikke frem.

Det skal sies til spanjolens forsvar at situasjonen var marginal, og det var hverken mållinjeteknologi eller en videodommer å få hjelp av.

«CL-finale uten mållinjeteknologi i 2018. Skam!», meldte Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

  • Ada Stolsmo Hegerberg vil ikke bare være et forbilde for jenter. Les om «guttedrømmen» hennes her.

Tam start på kampen

På forhånd var det flere som snakket om en spektakulær finale med verdens to beste lag i aksjon.

Den første omgangen bar imidlertid ikke preg av det sensasjonelle, men skled ganske fort inn i et tempo store finaler har en tendens til å havne i.

Ingen av duellantene var villige til å ofre balansen i laget, det ble ofte omstendelig og sjelden ble nok folk sendt frem for å skape trykk eller overtall.

Lyon hadde de to beste mulighetene etter to dødballer, men kom ikke nærmere enn Lucy Bronzes volley som føk over fra straffemerket.

Ada Hegerberg jubler etter å ha scoret 3–1-målet for Lyon.

Snytt for soleklart straffespark

Av de to norske fikk Hegerberg en avslutning på mål da hun stupheadet fra 11 meter, men det var altfor lite kraft i kulen til at det ble farlig.

Ellers var den norske målgrossisten ofte i god posisjon foran mål, men ballen nådde aldri frem til henne.

Hansen på sin side slet med å bli venn med ballen i starten. Det hørte til sjeldenhetene at hun ble satt opp rettvendt og fikk brukt ferdighetene sine til å utfordre.

Den ene gangen det skjedde endte det med et svakt innlegg fra en lagvenninne.

Mest markerte hun seg med et saftig returløp som endte med takling og blokkering av et Lyon-innlegg etter 17 minutter.

Det var etter denne situasjonen hun ble liggende nede en liten stund. Hun kom seg opp igjen, men klarte aldri å prege resten av omgangen og kom altså aldri på banen igjen etter pause.

Wolfsburg hadde generelt lite å by på de første 45 minuttene, men ble snytt for et soleklart straffespark da Sara Gunnarsdottir ble slått ned av Sarah Bouhaddi i en luftduell.

Lyon-keeperen hadde ikke kontroll på utboksingen, og traff kun det islandske hodet. Dommeren lot imidlertid spillet gå.

Utover i den andre omgangen åpnet kampen seg mer opp, Lyon hadde de største sjansene, men målene sparte de til ekstraomgangene.

Etter at de fått pokalen hadde «Tonights gonna be a good night» tatt over for «We are the champions», en sang det franske laget også fint klarte å danse til.

Deretter spilte DJ-en «One more time».

Nå har Lyon tre på rad. Det er kanskje litt tidlig å tenke på den fjerde allerede nå.

Det var imidlertid i ekstraomgangene dramatikken skjedde, og da tok Hegerberg sin del av ansvaret for at hun og lagvenninnene kunne juble for Champions League-trofeet for tredje gang på rad.

Publisert: