Nå er det samhold som gjelder for AaFK, ikke trenerskifte

KOMMENTAR: Helge Skuseth kommenterer AaFKs elendig sesongstart.

Aalesund og keeper Sten Grytebust har slitt så langt denne sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

AaFK har fått en elendig sesongstart – på linje med i fjor. Da den første seieren først kom i 7. serierunde, borte mot FK Haugesund.

Men å snakke om trenerskifte allerede etter tre serierunder er bare for dumt. Nå må spillere, trenere, ledere og supportere stå sammen for å snu dette, og vi må også huske på at AaFK nå har besøkt både Lerkendal og Aker stadion. For AaFK har disse to banene alltid vært ensbetydende med trøbbel.

Hadde AaFK tatt tre poeng mot Lillestrøm hjemme, så hadde poengfangsten faktisk vært OK så langt. Men også der lå AaFK lenge an til å sitte igjen med null og niks, helt til Peter Orry Larsen ordnet det ene poenget med sin flotte scoring i sluttminutta.

Les også

- Useriøst å rope på Aabrekk-avgang nå

Ikke fredet

Så Harald Aabrekk må få mer tid på seg, men det betyr ikke at han er fredet for kritikk. Jeg reagerte veldig på det han gjorde midtvegs i 2. omgang mot Molde, da han tok av Henrik Bjørdal på stillingen 3-1 til Molde. Vebjørn Hoff kom innpå, og det er for så vidt greit nok at Hoff fikk sjansen. Men hvorfor ta ut en midtbanespiller og erstatte ham med en annen midtbanespiller, når AaFK faktisk lå under med to mål allerede? Hvorfor ikke ta ut en av de tre midtstopperne, for å signalisere at «nå går vi offensivt til verks for å prøve å få noe ut av denne kampen».

Sunnmørspostens Helge Skuseth.

Det hadde vært et enda mer offensivt trekk å sette innpå Kalle Björk eller Mos som spiss sammen med Leke, men dette skjedde heller ikke. Det virket som om AaFK kun prøvde å komme seg fra kampen uten de store tapssifrene – som likevel kom. På grunn av til dels horribelt forsvarsspill.

Ingen sjef

Hvem av AaFKs tilgjengelige midtstoppere kan ta på seg sjefsrollen i forsvaret? Noen må gjøre nettopp det, mot Molde var det en salig forvirring og ansvarsfraskrivelse nesten fra start til mål. Det samme skjedde på Lerkendal. Det virker som om ingen prater og kommanderer utpå der, de kikker på hverandre og lurer på om det er du eller jeg som skal angripe ball og motstander. Og ofte gjør ingen det.

Forsøket med fem mann i forsvarsrekka var en fiasko. Ikke hadde AaFK trent særlig på det, og uten at sidebackene kommer seg høyere i banen blir dette en formasjon der AaFK bare blir liggende bakpå og tar imot bølge etter bølge. Det blir ikke mange sjanser rett veg ut av slikt.

Må slå Tromsø

Nå kommer Tromsø på besøk, og TIL har ofte tatt poeng på CLS. Det bør ikke skje søndag. Nå trenger spillerne, trenerne og publikum en kjærkommen opptur, og Tromsø er like ille ute som AaFK etter tre runder. Det er viktig at AaFK trykker til fra start, virkelig viser hjemmepublikum at de inderlig ønsker å vinne denne kampen.

Og så må forsvarsspillet bli av en helt annen kaliber enn sist. Fortsetter denne nølende trenden, finnes det ikke håp for AaFK. Sten Grytebust kan ikke redde alt, han må ha hjelp av de øvrige utpå der.

Publisert: