Sønderknust RBK-kaptein forlot banen i tårer

Rosenborg kollapset fullstendig på overtid — dermed blir det ikke Champions League på Lerkendal denne sesongen.

RBK-spillerne var sønderknuste etter at Apoel scoret tre ganger på overtid, og sørget for at det ikke blir Champions League-spill denne sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Apoel – Rosenborg 3-0 (0-0)

Nikosia: Før kampen lovet Kåre Ingebrigtsen det trønderske publikummet at Rosenborg kom til å score mål. Der tok han feil.

En vanvittig heksegryte var arenaen Rosenborg måtte opptre på. Hjemmefansen pep nærmest hver gang trønderne hadde ballen. Tribuneseksjonen hos hjemmefansen begynte å brenne etter pausen og det var stor misnøye for de oransje-kledte gjennom store deler av kampen.

På overtid av kampen røk trønderne ut. Giannis Gianniotas lurte på bakre stolpe og skled inn 1-0 til hjemmelaget. Det han bommet på, på Lerkendal, satte han i kveld.

Målet måtte nesten komme. Trønderne ble presset nærmest hele kampen, men sto godt i mot i hele 90 minutter, men da det var lagt til seks minutter, sa det stopp.

Les også

Kåre Ingebrigtsen: - Det verste tapet jeg har vært med på

Apoel scoret også nummer to og nummer tre. Trønderne måtte fremover for å ikke ryke, men ble heller kontret i senk og nå venter play-off til Europaligaen.

— En forferdelig følelse, sier Mike Jensen til Viasat 4 etter kampen.

Det ble med drømmen for Mike Jensen og Rosenborg. På Kypros røyk håpet om Champions League.

Han ble byttet ut like før full tid, og var skuffet etter at det som så ut til å bli avansement endte i kollaps. Jonas Svensson avsluttet oppgjøret som kaptein. Han hadde svake involveringer på to av hjemmelagets scoringer, og gråt da han gikk av banen.— Det er noe det tyngste jeg og mange andre i garderoben har opplevd så langt i fotballkarrieren. Vi føler vi har avansementet ganske langt nede i lommen, og gjør en sterk bortekamp. Apoel har mye ball, men skaper ikke all verden av sjanser. Vi skal egentlig ta det helt inn, men får scoring i mot på overtid, og da raser verden litt sammen, sier Erik Hoftun til Viasat.

Les også

Slik spilte Rosenborg i nedturen på Kypros

Apoel klart best

Hjemmelaget åpnet kampen klart best. RBK fikk nærmest ikke låne ballen de første ti minuttene i heksegryten på Kypros. Bare etter tolv minutter kunne og burde George Efrem scoret. Det lignet voldsom på en offside, men dommeren lot det gå. Høyrevingen prøvde å lobbe Kwarasey, men forsøket gikk over.

Like etterpå tvang Tomas De Vincenti frem en god redning av Kwarasey. Hjemmefansen så den i mål, men heldigvis for trønderne, så kypriotene på tribunen feil.

Litt før halvtimen roet det seg litt ned. RBK var på en ørliten visitt på Apoels halvdel. Helland fikk et innlegg som streifet tverrliggeren, men det var Rosenborgs beste mulighet på nærmest 30 minutter. Kypriotene hadde mest ball og virket klart tryggest.

Les også

Bruttern før møtet mot Apoel:- Vi kommer hit for å stelle i stand trøbbel

Det ble for øvrig lagt inn drikkepause ved halvtimen i Nikosia.

Fredrik Midstjø i duell i kveldens møte mellom Apoel og Rosenborg.

Ti minutter før hvilen hadde hjemmelaget en enorm mulighet til å ta ledelsen. Ballen ble spilt inn fra høyre og tilbake på tvers bak Kwarasey, men ballen gikk ut til utspill.Det var førsteomgangen og lagene gikk til pause med 0-0. Apoel var helt klart best, men Rosenborg var gode til å ri av stormen før hvilen.

Tok fyr

Etter hvilen tok det virkelig fyr, bokstavelig talt. Tribunesetene begynte å brenne på Apoel-feltet, men kampen fortsatte. Så, bare fem minutter ut i andreomgangen knallet Nektarios Alexandrou ballen i krysstangen bak Kwarasey.

Apoel begynte andreomgangen som den første. En voldsom storm mot RBKs 16-meter, men trønderne sto den av før timen.

Rett før 70 var Konradsen utrolig nær ved å score. Et innlegg fra høyre fant nordlendingen i feltet, men en kjemperedning fra Boy Waterman stoppet han.

Apoel kjørte kampen heretter. Kypriotene fikk et annullert mål for offside og hadde mest ball. Rosenborg virket kjørt da det var ti minutter igjen.

Så skjedde det utenkelige. Trønderne slapp inn mål med bare få minutter igjen. Så kom nummer to og deretter tre.

Da RBK skulle forsøke å utligne var det Apoel som punkterte det på en overgang. Vander, mannen som serverte til 1-0, hamret inn 2-0-scoringen fem minutter på overtid.

Det var ikke nok med det. Tre minutter senere – to minutter på overtid av overtiden – satte Tomas de Vincenti inn kypriotenes tredje.

Dermed må Rosenborg ut i europaligakvalik i stedet for mesterligakvalik.

Publisert: