Endelig engelsk ekstase

Kasper Schmeichel stoppet alt. Nesten.

KJENT STIL: Leicesters Kasper Schmeichel viser frem familiens spesialmanøver idet han stopper Liverpools Daniel Sturridge.
Publisert: Publisert:

England – Danmark 1-0:

iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Liverpool hadde hele seks spillere på banen fra start, fem for England og én for Danmark. Før pause så det ut som de konkurrerte om å brenne de mest spektakulære sjansene. Raheem Sterling presterte å treffe stolpen fra to meters hold – på åpent mål – mens Daniel Sturridge fremprovoserte en enorm beinparade fra Danmark-keeper Kasper Schmeichel sekunder før pause.

Like fullt gikk lagene til pause med 0-0. ## To gode keepere

Det var i annen omgang den store sjanseorgien skulle komme. Først var det Morten Rasmussen som kom alene mot Joe Hart, men den engelske keeperen kom fint ut og blokkerte.

Så var det i den andre enden det skjedde. Innbytter Danny Welbeck fyrte av en kanon fra 16 meter, men Schmeichel parerte. Så var Manchester United-spilleren alene igjennom, men Schmeichel etterlignet sin far og avverget igjen.

Daniel Sturridge skar inn fra høyresiden og fyrte løs med sitt fryktede venstrebein, men Schmeichel fikk vippet ballen over med fingerspissene sine.

Så, med åtte minutter igjen på matchuret, kom avgjørelsen. Adam Lallana kom fri på venstresiden og la inn. Foran mål hang Sturridge høyest og styrte ballen inn i hjørnet med pannen.

Overtidsspenning

Men spenningen var ikke utløst. På overtid hadde Danmark frispark i god posisjon. Danny Olsen sendte ballen inn foran mål. Den strøk over luggen til to dansker, og like til side for stolpen til en tydelig ukomfortabel Hart.

Dermed endte det med engelsk 1-0-seier.

Publisert: