Northug truet med «å slå dopingdømt rival knockout» hvis han gjorde comeback. Nå kan de møtes i VM.

Østerrikeren Johannes Dürr er på vei tilbake, og har VM i Seefeld som mål.

Petter Northug og flere andre profiler ønsker ikke å se Johannes Dürr tilbake i konkurranse.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Østerrikeren Johannes Dürr ble tatt for EPO-bruk under OL i Sotsji i 2014. Straffen ble to års utestengelse, og langrennsløperen har sonet straffen.

I 2016 varslet han knallhard satsing på et comeback, men så langt har han holdt seg langt borte fra det øverste nivået i langrennsverden. Det eneste som er registrert på skiløperen er en femmil i Tirol, hvor han kom på 2. plass av fire utøvere.

Og ryktene om et comeback ble ikke tatt vel imot i langrennsmiljøet.

– Får jeg se ham i langrennsløypa igjen kommer jeg til å slå knockout på ham. Jeg tror neppe han stiller til start noe sted så lenge jeg er på startstreken. Det bør han ikke, sa Petter Northug i 2016.

Johannes Dürr imponerte stort på den avsluttende Tour de Ski-etappen i 2014. Så gikk han i doping-garnet.
Les også

Nå vil dopingdømt gjøre comeback på landslaget

– Pinlig

Heller ikke Northugs rival, Calle Halfvarsson var særlig begeistret med tanken på et comeback.

– Han har rotet det skikkelig til. Det er bare pinlig å komme tilbake. Det lureste hadde vært om han holdt seg helt borte fra skisporten. Han vil få mange sure blikk, sa Halfvarsson til Expressen.

Les også

Ny hard skyts fra Northug mot dopingdømte Dürr

Ønsker VM på hjemmebane

Men nå sier 31-åringen at det nærmer seg. Han har lagt seg i hardtrening, og målet er å begynne å gå FIS-renn igjen i november.

– Jeg ble tatt for doping. Det er umulig for meg å skru tilbake tiden å få det ugjort. Dopingstempelet kommer for alltid til å brenne i pannen min, jeg kommer aldri til å bli kvitt det. Jeg kan ikke gjemme meg i en grotte i Sibir, jeg vil komme meg ut av elendigheten jeg selv skapte, sier han til den østerrikske avisen Profil.

Den svenske avisen Expressen har også omtalt saken.

Målet med comebacket er å få gå i VM i Seefeld i 2019. Det er ikke ukomplisert, siden han har vært bannlyst fra det østerrikske skiforbundet, og har ikke fått hjelp i kampen om å komme tilbake. For å finansiere comebacket har han startet en innsamling, og håper å tjene penger på å skrive en bok om veien tilbake.

Publisert: