Nærbø vartet opp med festhåndball og knuste Runar

Nærbø fikk det aller meste til å stemme utover i kampen, og de sendte Runar hjem med braktap. Ikke rart det var trampeklapp i hallen.

Publisert: Publisert:

Steffen Stormo Stegavik og de andre Nærbø-spillerne vartet tidvis opp med festhåndball. De tok en fortjent seier over Runar foran 1040 tilskuere. Foto: SVEIN HAGEN

NÆRBØ - RUNAR 33–25:

NYE LOEN: Nærbø har gjort en solid sesong så langt og sto med 10 poeng og sjuendeplass på tabellen foran oppgjøret mot Runar. Hjemmelaget måtte unnvære keeper Vegard Bakken Øien, som ble skadet på den siste treningen fredag. Han ble erstattet av 17-åringen Erik Odland Knutsen, som tidligere ikke har spilte en A-kamp.

Nærbø-spillerne var virkelig i støtet helt fra kampstart, og det gikk ikke mange minuttene før de var i føringen med 4–1. Runar kom seg etter åpningssjokket og klarte å få 4–4, før hjemmelaget mer eller mindre sa takk for følget for omgangen.

– Vi fikk den starten vi ønsket oss, og var i føringen fra start til mål i denne kampen. Forsvarsmessig sto vi virkelig opp helt fra første stund, og vi gjorde det virkelig vanskelig for Runar å komme gjennom vårt forsvar, forklarer Steffen Stormo Stegavik.

Den siste halvdelen av omgangen gjorde Nærbø omtrent som de ville ute på banen, og på det meste ledet laget med hele sju mål. Selv og gjestene reduserte et par ganger, så kunne hjemmelaget gå til pause med en komfortabel 17–12-ledelse.

  • LEST DENNE: Nærbø-treneren etter uavgjort: – I rykk og napp, men alt i alt knallbra med poeng

Runar-spillerne slet virkelig med å stoppe Mike Würst Lønne inne på streken. Her er Lønne gjennom og setter ballen forbi gjestenes keeper. Foto: SVEIN HAGEN

Andreas Horst Haugseng jubler etter å ha satt inn et straffekast for hjemmelaget, samtidig som Runar-spillerne virker litt lamslåtte av måten Nærbø kjørte over dem i den første omgangen. Foto: SVEIN HAGEN

Hadde hele tiden føringen

Nærbø økte raskt sin ledelse til sju mål i begynnelsen av den andre omgangen, men gjestene svarte med kjappe scoringer. I det hele tatt svingte det mye fram og tilbake, men hele tiden hadde hjemmelaget føringen i oppgjøret.

Midtveis i omgangen hadde Nærbø nok en gang en ledelse på sju mål, og det virket ikke som de hadde tenkt å la Runar få et aldri så lite håp om å få med seg poeng hjem til Sandefjord.

– I denne kampen var det mange spillere som tok ansvar, og da er vi skikkelig gode. Som lag fungerte vi meget solid, og det er to viktige poeng vi tar med oss i kampen om å holde bunnstriden på god avstand, mener Stegavik.

Han synes spesielt forsvarsarbeidet var solid gjennom det meste av kampen, og med en rekke redninger av Halvor-Elias Nærland ble det også gode muligheter for kontringsspill for hjemmelaget.

– Må holde beinene plantet på jorden

Som selv drog fram et par lekkerbiskener mot slutten av kampen, noe som sørget for ekstra jubel i hallen.

Selv om hjemmelaget i små perioder gjorde noen tekniske feil, så justerte de seg raskt ute på banen. Til trampeklapp fra vel 1040 tilskuere valset de mer eller mindre over Runar. Kampen endte til slutt med 33–25-seier.

– Vi vinner stort i denne kampen, men det er viktig at vi holder beina godt plantet på jorden og nullstiller kjappest mulig, vi skal tross alt ha to kamper til før juleferien, understreker Stegavik.

Tord Haugseng vinker til publikum etter at han har satt ballen i buret underveis i kampen. Foto: SVEIN HAGEN

– Viste til tider festhåndball

Trener Rune Haugseng var mektig imponert over måten spillerne løste sine oppgaver ute på banen i denne kampen.

– De står som bautaer i forsvar, og viste fram et repertoar i angrep som var herlig å være vitne til, mener Haugseng.

Han lot alle spillerne i troppen slippe til i løpet av kampen, uten at det hadde noen som helst innvirkning på resultatet.

Allerede om en uke venter Fold - St. Hallvard på bortebane, og både Steffen Stormo Stegavik og Rune Haugseng betrakter det som en svært viktig kamp.

– Vi skal være maksimalt forberedt til den bortekampen, og spiller vi som i denne kampen, kan det fort bli et godt resultat for oss, mener de.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vegvesenet hever kontrakten med Tecsidel - Ryfast fortsatt gratis

  2. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

  3. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

  4. Viking må trolig endre på laget

  5. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

  6. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

  1. Håndball
  2. Nærbø