Vipers enkelt videre i cupen etter målkalas

Vipers tok seg lett videre i NM etter å ha knust 2. divisjonslaget Nit-Hak med hele 36 mål.

Publisert: Publisert:

Mathilde Kristensen og Vipers tok seg enkelt videre i cupen. Foto: Henrik Gill

 • Henrik Gill
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Vipers – Nit-Hak 50–14 (24–7)

RANDESUND: Vipers møtte Nit-Hak i den fjerde runden av cupen, og kristiansanderne tok seg enkelt videre.

De regjerende norgesmesterne vant hele 36 mål over bortelaget i Sukkevannshallen.

 • LEST DENNE? Derfor ser Randesund på Vipers’ cupkamp som en gyllen sjanse

– Gøy å vinne stort

– Det er alltid gøy å vinne stort. Man får løpe masse på kontringer og score masse mål. I tillegg får flere sjansen til å spille, så vi får mange ulike målscorere, som er bra. Også er vi videre, som jo er det viktigste, sier Mathilde Kristensen til Fædrelandsvennen etter storseieren.

Dansken var veldig fornøyd med hvordan Vipers-spillerne klarte å holde konsentrasjonen høyt oppe kampen gjennom.

– Jeg synes kanskje vi bommer litt mer i den andre omgangen i forhold til den første, men vi klarer likevel å holde konsentrasjonen nokså høyt oppe gjennom hele kampen, sier hun.

Mathilde Kristensen fikk vist seg skikkelig fram mot Nik-Hak. Dansken scoret fire mål i cupkampen. Foto: Henrik Gill

Også trener Ole Gustav Gjekstad var fornøyd etter 36-målsseieren.

– En av planene i dag var å spille med dem som ikke var med på landslagssamling, det fikk vi gjort. Så prøver vi å øve på de systemene vi utvikler, men det er ikke alltid så lett, for noen ganger kommer vi litt for raskt til sjanser. Når motstanden er såpass dårlig blir det ikke så lett, sier han og gliser.

– Jeg er fornøyd med disiplinen, at jentene går utpå parketten og gjør det de skal. Men så er dette ikke noen målestokk for det som skal skje mot Bietigheim på lørdag. Det gleder vi oss veldig til, legger Gjekstad til.

– Bedre å spille i Sukkevannshallen

Kampen mellom Vipers og Nit-Hak gikk som nevnt i Sukkevannshallen. Det gledet Vipers leiren.

Var det bedre å spille i en liten, men full hall kontra et mest sannsynlig glissent Aquarama?

– Ja, definitivt. Jeg tror det var veldig greit å være her og ikke i AQ i dag, sier Gjekstad.

– Man føler jo at man står blant publikum! Men det gjør ikke noe, det var bare fint. Det ble bra stemning siden hallen ble full også, legger Kristensen til.

Ole Gustav Gjekstad var fornøyd med hvordan Vipers-spillerne gjennomførte cupkampen mot Nik-Hak. Har avbildet fra seriekampen mot Fredrikstad tidligere i sesongen. Foto: Jim Rune Bjorvand

Kristiansen herjet før pause

Den første omgangen startet med et brak for Vipers sin del, og det tok kun 29 sekunder før linjespiller Hanna Yttereng sendte vertene opp i ledelsen. Vilde Kaurin Jonassen doblet Vipers’ ledelse halvminuttet seinere, og rosatrøyene så seg aldri tilbake.

Bakspiller Jeanett Kristiansen og nevnte Hanna Yttereng herjet for Vipers innledningsvis, og bidro til at hjemmelaget ledet med hele ti mål drøyt ti minutter ut i oppgjøret.

Midtveis i den første omgangen kom kampens vakreste scoring. Linn Jørum Sulland skar innover i banen fra sin høyreback-posisjon og fant en flyvende Jeanett Kristiansen, som tok med seg ballen i lufta og scoret før hun traff bakken. Det fikk publikummet i hallen til å bryte ut i full jubel.

Nit-Hak, som til daglig spiller i 2. divisjon, slet naturligvis veldig med å holde følge med Vipers. Men mot slutten av den første omgangen fikk bortelaget fra Nittedal vist seg litt fram. For på omtrent fem minutter klarte bortelaget å score tre mål, noe som gjorde de svartkleddes benk veldig fornøyd.

FULL TRIBUNE: Det var mange som hadde tatt turen til Sukkevannshallen onsdag kveld for å se oppgjøret mellom Vipers og Nik-Hak. Foto: Henrik Gill

Dominansen fortsatte

Den andre omgangen startet som den første, med total Vipers-dominans. De regjerende NM-mesterne rakk å score seks mål på rappen før Nit-Hak fikk scoret sitt første etter hvilen.

Vipers benyttet også kampen til å hvile mange sentrale spillere før lørdagens viktige åpningskamp i Champions League, da tyske Bietigheim kommer til Aquarama. Katrine Lunde, Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen sto blant annet over oppgjøret, mens spillere som Tonje Refsnes, Sunniva Andersen og Karoline Olsen fikk masse spilletid. 18 år gamle Karine Emilie Dahlum fikk også sjansen til å vise seg fram, og svarte med å score tre mål.

Vipers lekte seg også i den andre omgangen, og ga seg ikke før det sto 50–14. Dermed er kristiansanderne videre i cupen.

Les også

Sensasjonell Sola-seier – sendte Larvik ut av cupen

Kampfakta:

Vipers – Nit-Hak 50–14 (24–7)

NM kvinner, 4. runde

Vipers: Katrine Lunde, Eline Fagerheim- Karoline Olsen 3, Tonje Refsnes 5, Karine Emilie Dahlum 3, Mathilde Kristensen 4, Vilde Kaurin Jonassen 6, Silje Waade 5, Linn Jørum Sulland 2, Jeanett Kristiansen 7, Marta Tomac, Hanna Yttereng 6, Henny Reistad 4, Sunniva Andersen 5.

Toppscorer Nit-Hak: M. Normannsen og M. Skullerud (3).

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Ryfast slo fire rekorder: – Helt nydelig i Ryfylke

 3. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 4. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 5. Ka då ittepå skilsmissen?

 6. Bjørshol mister serieåpningen – De Lanlay kjemper mot klokken

 1. Vipers Kristiansand
 2. Håndball
 3. Jeanett Kristiansen
 4. Linn Jørum Sulland
 5. Ole Gustav Gjekstad