Hardhausen Roy Keane roser taklingen som skadet Ronaldo: - Den var fantastisk

Manchester United-legenden tar franske Dimitri Payet i forsvar.

Irland-assistent og tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane applauderer taklingen på Cristiano Ronaldo. Han mener den var helt fair.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndagens EM-finale var åtte minutter gammel da den franske midtbanespilleren gikk i duell med Cristiano Ronaldo. Portugals store stjerne ble liggende med store smerter, og etter å ha forsøkt å spille videre, måtte storscoreren gi seg allerede etter 25 minutter.

Det endte likevel med portugisisk gull, og Cristiano Ronaldo stjal overskriftene da han bidro på sidelinjen, manet fram spillerne og ga instrukser mellom ekstraomgangene.

Keane: — En fantastisk takling

Enkelte har kritisert Payets takling, men nå får Frankrike- og West Ham-spilleren støtte fra ingen ringere enn den tidligere hardhausen Roy Keane.

— Om noe så var det en fantastisk takling, med beinet som sleper etter og farten på taklingen. Fotball er en fysisk sport, sier Keane ifølge det britiske nettstedet Joe.

Les også

Portugisiske Matisse (10) om hvorfor han trøstet: - Voksne må følge dette eksempelet

Les også

Rørende supportervideo går verden rundt: - Det søteste øyeblikket noensinne

Cristiano Ronaldo (f.v), Roy Keane og Ruud van Nistelrooy jubler for en scoring mot Leeds i 2003.

Keane, som for tiden er assistenttrener på det irske landslaget, spilte sammen med Ronaldo i Manchester United i to sesonger. Sammen vant de én FA-cuptittel.44-åringen er glad for at det til slutt ble seier for 31 år gamle Ronaldo, men kanskje av andre årsaker enn folk flest.

— Vi er bare glade for at Ronaldo vant, vi hadde ikke orket mer tårer, er den tidligere midtbanespilleren sitert på.

Beryktet som spiller

Keane var i sin karriere som spiller kjent som en av de mest hardttaklende spillerne i England. Han er blant annet kjent for å ha grisetaklet norske Alf-Inge Håland da de to spilte for henholdsvis Manchester United og Manchester City.

Roy Keane var kjent som en meget tøftspillende fotballspiller. Her i rollen som assistenttrener for det irske fotballandslaget.

Også tidligere har han skapt overskrifter, blant annet da han tok PSV-spiller Hector Moreno i forsvar etter at han brakk beinet på Manchester United-spiller Luke Shaw.Iren har i tillegg til Manchester United spilt for Cobh Ramblers, Nottingham Forest og Celtic.

Les også

Ronaldo mister trolig Supercup-finalen på Lerkendal

Les også

Ronaldos mor refser spilleren som skadet sønnen: - Fotball handler om å sparke ballen

Den tidligere midtbanespillerens uttalelser står i sterk kontrast til hva Cristiano Ronaldos mor, Dolores, mener. Under finalen søndag skrev hun følgende om situasjonen som endte med at 31-åringen måtte byttes ut.

— Jeg klarer ikke å se sønnen min på denne måten. Fotball handler om å sparke ballen, ikke om å skade motstanderen, skrev Dolores Aveiro på Twitter.

Rapporter mandag sa at Ronaldo trolig er ute med skade i fire-seks uker. Da går han blant annet glipp av Real Madrids supercupfinale mot Sevilla på Lerkendal.

Publisert: