Thorir Hergeirsson etter EM-thrilleren: – Dette er like pyton hver gang

Frankrike ga Norge kamp, men til slutt seiret Norge etter en sterk sluttspurt.

Jubel da Norge ble klare for finalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FRANKRIKE - NORGE 16-20

De norske håndballjentene vant EM-slagsmålet mot Frankrike med 20-16 etter fantastisk målvaktsspill av Silje Solberg. Nå venter Nederland i Norges 19. finalekamp.

– Dette er like pyton hver gang. Når kampen starter klokka 20.45 er det en pine for trenerteamet å vente så lenge. Men spillerne viser at de har en sterk vinnermentalitet, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV3.

Les også

Keeperhelten: - Min beste kamp noen gang

Les også

Slik vurderer vi finaleklare Norge: - Fantastisk matchvinner

– Det blir en helt annen kamp mot Nederland søndag. De spiller en helt annen type håndball. Det er i hvert fall 50 prosent sjanse, sier han med et smil.

VIDEO: SE DE FEM SISTE MINUTTENE AV KAMPEN HER:

– Vi sliter og sliter

Keeper Solberg ble kåret til Norges beste.

– Vi sliter og sliter, men de siste fem minuttene løsnet det. Deilig, sier Silje Solberg som leverte en ny kjempekamp.

– Det var en tøff kamp med lite mål. Selv om det svinger i spill og stilling, føler jeg ikke at vi blir så stresset. Veldig bra jobbet, sier Marit Malm Frafjord.

De franske jentene kom ut i 100, og det sto 6-3 da Norge tok timeout. Nora Mørk scoret alle de norske målene i den perioden. Hun banket likegodt også inn det fjerde.

Camilla Herrem (til høyre) og Nora Mørk har vært to av Norges beste spillere i EM. Nå kan de juble for finale.

Amandine Leynaud var klart beste keeper i starten av 1.-omgangen. Norge byttet ut Kari Aalvik Grimsbø etter én redning på sju skudd. Frankrike-proff Silje Solberg kom inn og gjorde det strålende. Det bidro til at Norge gikk fra 4-7 til 7-7 (Emilie Hegh Arntzen), 8-7 (Veronica Kristiansen), 9-7 (Mørk), 10-7 (Mørk) og 11-7 (Arntzen).

Der og da snudde tendensen i kampen i løpet av få minutter. Frankrike hang kort og godt ikke med. De spilte 13 minutter i strekk uten scoring. På tampen av omgangen puttet Frankrike to ganger slik at det sto 11-9 til Norge til pause.

Frankrikes Laurisa Landre scorer her i kampen mot Norge. Til venstre Norges Marit Malm Frafjord.

Målfattig

Med de to antatt beste forsvarslagene i EM på banen samtidig, måtte det nesten bli målfattig.Norge spilte så godt som på hjemmebane i Scandinavium. Arrangøren anslo at vel 6000 nordmennen var på plass. Det ga mange bjeller og langt flere halvlitere i hallen.

Søndag går Norge for sin sjuende EM-tittel. Fra før er disse inne: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010 og 2014. Hele 19 finaler i EM, VM og OL er det blitt siden 1998.

Press? Etter den skuffende bronsemedaljen i Brasil-OL, kan tidenes tittelsankere i internasjonal håndball slå tilbake.

Finalefavoritt? Det kommer ikke det norske laget unna selv om mesterskapet har vært litt skranglete.Norge har to gode keepere mot Nederlands ene. Norge er vant til å vinne titler. Nederland jakter på sin første. Norge har knust Nederland i de to siste møtene i mesterskap.

Oransj fest

 I den andre semifinalen var nederlenderne overlegen mot Danmark og vant 26–22. Det sto 13-13 ved pause og ble avgjort i løpet av få minutter etter sidebytte.Nederlenderne var i VM-finalen i fjor og fikk Norge over seg i 1.-omgangen på vei til 23-31-tap.

I OL-bronsekampen i august endte det med norsk 36-26-seier. Nederland ser mer robust ut nå, men fortsetter Norge å skyte like intelligent mot keeper Tess Wester, så kan de oransje få det for tøft.

Igjen.

Publisert: