Grisetaklingen vekker harme: – Bør finnes fengsel for sånt

Jan Åge Fjørtoft reagerer på situasjonen der Manchester City-stjernen ble skadet.

Her ligger Kevin De Bruyne på gresset etter Jason Puncheons grisetakling.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

CRYSTAL PALACE-MANCHESTER CITY 0–0

Crystal Palace kjempet knallhardt foran tribunelevenet på Selhurst Park søndag. På overtid fikk de dessuten mulighet til å avgjøre på straffe.

Den satt Luka Milivojevic rett på City-keeper Ederson. Dermed er Citys ubeseirede rekke nå på 21 kamper. Rekken på strake Premier League-seire stoppet imidlertid på 18.

Manchester City hadde vunnet de to siste kampene mot Crystal Palace med 5–0. Men London-laget er blitt bedre siden Roy Hodgson tok over som manager. Med lørdagens seier skaffet de seg en liten luke til nedrykksplassene.

Kevin De Bruyne ble skadet i Manchester Citys kamp mot Crystal Palace.

Stygg takling

Selv om poenget ble reddet, var dette alt annet enn en rosenrød ettermiddag for Manchester City. Både Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne måtte av banen med det som kan være alvorlige skader.

Spesielt taklingen fra Palace-spiller Jason Puncheon på de Bruyne var stygg. De Bruyne hadde nettopp tatt ned ballen og snudd seg da Puncheon kom knallhardt inn fra siden.

Situasjonen fikk tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft til å melde at slike taklinger bør «straffes med fengsel».

De Bruyne har vært allment anerkjent som Premier Leagues beste spiller så langt denne sesongen. Fotballegenden Gary Lineker er blant dem som krysser fingrene for belgieren.

Dominerte

City hadde muligheten til å avslutte 2017 med å tangere Bayern Münchens seiersrekord for de fem store ligaene. Det sto ikke på sjansene søndag.

Særlig i annen omgang var City tidvis svært dominerende og pepret Palace-keeper Wayne Hennessey med avslutninger. I tur og orden kom Ilkay Gündogan, Sergio Agüero og Leroy Sané til enorme muligheter.

Crystal Palace jobbet steinhardt, og hjemmelaget var heller ikke uten sjanser. Foruten om straffen på overtid burde Andros Townsend ha sendt Palace opp i ledelsen etter 78 minutter. Han hadde bare å bredside ballen i nettet, men valgte å gå for kraft og satte kula langt utenfor.

Her skriker Pep Guardiola undr Manchester Citys bortekamp mot Crystal Palace.

Før pause lugget det mye for Citys stjernegalleri. Palace-spillerne var flinke til å stresse gjestene og nektet dem å få rytme i sitt offensive spill.

Etter ni minutter holdt en kommunikasjonssvikt mellom stopper Eliaquim Mangala og målvakt Ederson på å forære Palace 1-0. Ederson kom ut for å klarere, men endte i stedet opp med å treffe lagkameraten. Ballen spratt videre til Christian Benteke, men Mangala kom seg opp og rakk å få blokkert avslutningen til Palaces belgiske kraftspiss.

Ikke lenge etterpå måtte Ederson ut i full strekk. Van Aanholt dunket til på volley i returrommet etter at et frispark fra Cabaye hadde blitt klarert.

Les også

Ekspert spår tidspunktet for Coutinho-overgang: – Da tror jeg det er langt større sjanse for at det skjer

Mange skader

Kampen startet og sluttet med ekle skadeepisoder. Etter ti minutter gikk Gabriel Jesus nærmest ut i spagaten etter en duell med vertenes Andros Townsend. Brasilianeren fikk en smell i kneet og hadde tydelig smerter. Jesus fortsatte å spille, men midtveis i omgangen var det stopp.

20-åringen haltet gråtende av banen. Han ble erstattet av Sergio Agüero, som få minutter senere skjøt ballen i stolpen via en motspiller.

På årets siste dag hadde også Palace sin dose uflaks på skadefronten. Før 20 minutter var spilt måtte kaptein Scott Dann fraktes av banen på båre. Midtstopperen landet forkjært etter et sammenstøt med Kevin De Bruyne. Det så ut som han fikk en ordentlig trøkk i kneet.

Så kom den stygge situasjonen mellom Puncheon og De Bruyne. Førstnevnte skulle hatt et soleklart rødt kort for taklingen, men fikk det aldri.

Etter 21 runder topper City tabellen med 59 poeng. Søndagens poengtap var lagets første siden august. Det skiller 14 poeng ned til ligatoer Chelsea.

Publisert:
 1. Manchester City
 2. Crystal Palace FC

Mest lest akkurat nå

 1. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 2. Slutt på testing i skole og barnehage på Nord-Jæren

 3. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 4. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 5. Ombo uten strøm i fire timer

 6. «Regjeringen er villig til å gjøre hva som helst for å bekjempe strømkrisa – bortsett fra det som virker»