Celtic-treneren forteller om grepet han mener gjorde Kristoffer Ajer til en nøkkelspiller

– Potensialet er enormt, sier Brendan Rodgers om nordmannen.

Kristoffer Ajer har på kort tid utviklet seg til å bli en nøkkelspiller i Celtic’ bakre rekker.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Søndag spilles et av Europas mest betydningsfulle lokaloppgjør, når Celtic og Rangers møtes i semifinalen i den skotske cupen - trolig med en nordmann på banen.

Kristoffer Ajer (19) er ventet å spille fra start i midtforsvaret til Celtic.

Ajer, som ifølge skotsk presse følges tett av den tyske storklubben Borussia Dortmund, er blitt en viktig brikke i Celtic-laget. Han får jevnlig ros fra trener Brendan Rodgers. Det gjør han igjen i forkant av storkampen.

Kristoffer Ajer gjør det svært bra i skotsk fotball
Les også

Kristoffer Ajer skulle kombinere toppfotball med medisinstudier. De planene måtte han bare droppe.

Sendte Ajer på utlån

Den tidligere Liverpool-sjefen snakker om stegene Ajer har tatt i Glasgow, og om grepene han har gjort for å gjøre nordmannen til et fast bidrag i Celtic-forsvaret.

– Da jeg først kom til Celtic, var Kristoffer midtbanespiller, men jeg trodde den beste posisjonen hans var som midtstopper. Kanskje han kunne spille midtbane i Norge, men jeg synes han hadde store muligheter i midtforsvaret, sier Rodgers ifølge den skotske avisen Evening Times.

Brendan Rodgers er en stor tilhenger av 19 år gamle Ajer.

Men konkurransen er tøff i en klubb av Celtics kaliber. Derfor tok Rodgers grep for å kunne få mest mulig ut av det norske talentet i fremtiden. Han sendte Ajer på utlån til Kilmarnock.

– Vi sendte ham dit for å få trening i rollen. Men det var mer så han ble tvunget til å heade ballen, fordi jeg visste at han ville være under press i Kilmarnock. Det er en viktig egenskap om man skal lykkes britisk fotball, sier Rodgers, som roser jobben Ajer gjorde på utlån.

Les også

Griezmanns feiring tok av på internett. Her er forklaringen på den nye trenden.

– Potensialet er enormt

– Han gjorde det bra, kom tilbake til oss som om han hadde utviklet seg til å bli en mann. Da handlet det bare om timing og når man skulle sette ham inn i førstelaget. Han gjorde det bra i noen kvalifiseringskamper til Champions League. Nå er han i laget med mer forståelse for posisjonen han spiller i, sier Rodgers.

Nordiren har aldri lagt skjul på at han har store forventninger til nordmannen i fremtiden. Den kroatiske midtstopperen Jozo Simunovic tilbake etter skade, men Rodgers legger ikke skjul på at han er en tilhenger av Ajer. Det vil ikke bli lett å sette nordmannen ut av startoppstillingen.

– Han har alt. Potensialet er enormt. Han er 1,96 høy, rask og kan spille ball. Han er også en veldig smart gutt, han vet at det fortsatt er mye å lære. Han har sulten til å bli bedre, som jeg elsker hos spillere, og han er fortsatt ikke 20 år, sier Celtic-treneren.

Ajer selv har ikke lagt skjul på at han stortrives i Skottlands største klubb. Han er svært fornøyd med egen utvikling under Brendan Rodgers.

– Det siste året har vært veldig bra. Jeg har tatt store steg, sa han i forbindelse med sitt første opphold på Norges seniorlandslag i våres.

Publisert: