Da han ble oppringt av søsteren, innså Drillo at han hadde tatt feil

Egil Drillo Olsen var lenge skeptisk til at noen ville se Norge spille omkamp mot Brasil 20 år etter.

Egil Drillo Olsen og Frode Grodås signerte trøyer i forkant av omkampen mellom Brasil og Norge på Ullevaal lørdag. Drillo var lenge skeptisk til at noen skulle være interessert i en slik «old-boys-kamp».
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Hadde Norge hatt president med påfølgende presidentvalg høsten 1998, ville kommunisten fra Østsiden trolig hatt store muligheter til å bli valgt. Sankthansaften for 20 år siden ledet han et norsk landslag til en bragd som norsk fotball ikke har vært i nærheten av siden. Seieren i Marseilles mot verdens beste fotballag ble feiret hele den sommeren.

Les også

Ronaldo lurer på om det finnes en skjult agenda:– Har dere en baktanke?

Telefonen fra Fredrikstad

Nå er Egil Drillo Olsen blitt 76 år, og lørdag ettermiddag leder han de samme norske guttene ut i omkamp mot Brasil. Drillo var lenge skeptisk, men da han fikk en telefon fra søsteren skjønte han at dette var noe folk var interessert i. Det er solgt godt med billetter til kampen og ikke mange seter på Ullevaal blir stående tomme.

– Jeg har en søster som bor i Fredrikstad. Hun har aldri noensinne bedt om billett til en landskamp. Men nå skulle hun ha billetter, sier Drillo om det som han mente i utgangspunktet var uinteressant likevel ble en suksess.

Drillo på pressekonferanse sammen med norske og brasilianske 98-spillere. Fra venstre Cesar Sampaio, Emerson, Ronaldo, Tore André Flo og sjefen selv.

– Er det mulig å ta denne omkampen alvorlig?

– Alvor og alvor. Det spørs hva du mener med det. Men først og fremst er vel dette show og moro. Men vi går på banen for å prøve å vinne. Vi går ikke ut på banen der bare for å tulle og tøyse. Hvis du ikke prøver å vinne så har dette heller ingen underholdningsverdi.

Taktikken er klar

– Har du tenkt litt på hvordan man skal legge opp en taktikk for denne kampen.

– Ja, har jo tenkt litt. Vi hadde jo en stil på 90-tallet og vi kommer til å bygge veldig mye på det vi gjorde den gang. Vi kommer til å spille 4–5–1, gå fort fremover når vi vinner ballen. I tillegg et rigid og stramt soneforsvar når Brasil har ballen. Vi skal være vanskelig å score på når vi er etablert i forsvar. Så litt taktikk ligger det der.

– Er det sant at du har pisket på noen av guttene for at de skulle ta noen ekstra treningsøkter?

– Nei, nei, nei. Jeg har snakket med de fleste av spillerne som kommer. Mange av de er godt trent og Reka (Kjetil Rekdal – journ.anm.) har jo til og med tatt seg sammen og begynt å trene litt.

Drillo tvilte

– Du tvilte mye på at denne omkampen skulle være interessant. Hva var din første tanke da Aftenposten presenterte ideen for deg?

– Dette er noe som noen som ikke har et forhold til fotball har tenkt ut. Jeg syntes det var helt dødfødt. Men jeg tok jo feil.

– Du skjønner nå hvor sterkt denne kampen står i norsk idrettshistorie?

– Vi skjønte det vel ikke der og da, men da vi fikk høre hva som hadde skjedd i Norge, så forsto vi etter hvert.

Publisert: