Sommerens største overgangssaga går mot slutten

Den siste biten i De Gea-puslespillet skal ha falt på plass, melder eksperter på Twitter.

BYTTER PLASS: Keylor Navas (t.v.) og David De Gea bytter klubb i den endelig avtalen som sender De Gea til Real Madrid. Manchester United får den costaricanske keeperen + mellom 30 og 40 millioner euro i retur.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ryktene og spekulasjonen om en overgang for David De Gea til Real Madrid har preget sommeren. Og etter avslåtte bud, spekulasjoner om bytteavtaler og rykteflom om Sergio Ramos og Gareth Bale motsatt vei, skal overgangen endelig virke å gå imål.

Les også

Fotballrykter: Nå dumper United spillere på løpende bånd

Tidligere mandag skrev spanske Marca at Manchester United og Real Madrid var kommet til enighet om en pris for keeperen.

Men det gjensto enda en detalje før avtalen var i boks. United ønsket keeperen Keylor Navas i retur, men Costa Ricas landslagskeeper var lite villig til å forlate den spanske klubben. Nå skal keeperen ha ombestemt seg.

— 40 millioner euro

Og med nyheten om at Navas har godtatt en overgang, forventes overgangen å offentliggjøres om kort tid.

Det er spekuleres i forskjellige priser, men mest sannsynlig vil den ende et sted mellom 30 millioner euro og 40 millioner euro totalt, mellom 280 og 370 millioner kroner.

— Da kom telefonen fra min mann i Madrid. Han sier det er 25 millioner euro +5 millioner euro for De Gea. Navas går motsatt vei. Bør bli offentliggjort straks, skrev CMore-reporter og Norges fremste ekspert på spansk fotball Petter Veland på Twitter rundt klokken 19.20. Like etter skrev den anerkjente spanske journalisten Guilliem Balague dette på Twitter:

— Navas aksepterer. De Geal-avtalen er i boks. €40m totalt. £29m. Manchester United godt fornøyde - nesten rekord for spiller med ett år igjen på kontrakten.

Store utskiftninger

Med det virker sommerens mest omtalte mulig overgang å bli en realitet. Og Manchester Uniteds utskiftning på keeperplassen fortsetter. I tillegg til De Gea, har også Anders Lindegaard forlatt klubben. Og Victor Valdes, reservekeeper i siste halvdel av sesongen, skal også være på vei ut. Nysigneringen Sergio Romero har stått samtlige kamper så langt denne sesongen, men vil trolig havne bak Keylor Navas i kampen som førstekeeper.

Det har også skjedd andre store ting på overgangsfronten for Manchester United. Det kan du lese mer om her:

Publisert: