Vilhjálmsson avslører: - Jeg er egentlig indreløper

6-0 over Haugesund og RBKs største seier til nå i årets serie. Matthías Vilhjálmsson spilte indreløper og kronet det med to scoringer.

«POTET»: Matthías Vilhjálmsson mangler bare back og keeper, så har han spilt overalt. Lørdag spilte han som indreløper mot Haugesund - en posisjon han har spilt mest i karrieren sin.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ROSENBORG-HAUGESUND 6-0

LERKENDAL: — Vi skaper mye og er bunnsolide defensivt.

Det er tomålsscorer Matthías Vilhjálmssons dom etter at Rosenborg knuste Haugesund på hjemmebane.

Islendingen har blitt flyttet mye rundt på denne sesongen. Han har spilt spiss, ving, stopper, defensiv midtbane lørdag kveld indreløper. Den siste er det han har spilt mest, faktisk.

— Det er ikke så mange som vet det, men indreløper er der jeg har spilt mest i min karriere. Jeg spilte stort sett indreløper i 4-3-3 på Island.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE:

Les også

Se Rosenborgs målfest mot Haugesund

Sterkt delaktig

29-åringen scoret to mål og var sterkt delaktig i Stølås’ selvmål i overkjøringen av rogalandslaget.

— Jeg er veldig fornøyd med kampen. Tidligere i karrieren har jeg bidratt med mye mer målpoeng, så det var godt endelig å få uttelling i Rosenborg også, sier han og legger til: Det er lettere å bli ledig som indreløper enn som spiss. En taktisk seier for trenerteamet, fantastisk gjort av dem.

BEST PÅ BØRSEN:

Les også

«For en indreløper!!!»

Les også

Bakenga: - Jeg fikk gåsehud da jeg kom inn

— Bedre enn Haugesund

Hans landsmann, Gudmundur Thórarinsson, var også strålende fornøyd med seieren og understreker at trønderne var mye bedre enn bortelaget i kveld.

— Det føltes kjempebra å vinne 6-0. Vi var mye bedre enn Haugesund, sier Thórarinsson til adressa.no.

Islendingen som kom til Rosenborg i forkant av 2016-sesongen, har vært indreløper i de kampene han har fått spille. Mot Haugesund fikk han en ankerrolle hos serielederne.

— Jeg liker meg godt som anker. Ballen var mye innom meg og det elsker jeg. Egentlig trives jeg hvor som helst, så det er opp til trenerne å bestemme hvor jeg spiller, fortsetter han.

Les også

Mushaga Bakenga slo tilbake etter hetsen – scoret to mål i RBK-comebacket

Kvalitet i laget

Kåre Ingebrigtsen gjorde åtte endringer til lørdagens kamp. Gudi var ikke overrasket over at laget vant 6-0 til tross for rokeringer.

— Vi har egentlig ikke noe B-lag. Vi viste at vi har kjempebra kvalitet i laget, og jeg tror det er bra for hele Rosenborg at vi leverer så bra, selv om det var spillere som ikke spiller hver kamp. Vi er 22 gode spillere, sier han avslutningsvis.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk