Tromsø-treneren er overrasket - får ikke bruke Hansson-pengene på spillerkjøp

Bård Flovik må se etter gratis-løsninger.

Tromsø-trener Bård Flovik er overrasket over klubbens prioriteringer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

TILs klubbledelse ved administrerende direktør Ulf Johansen uttalte tidligere i dag i Nordlys at ingen penger fra salget av Marcus Hansson går til spillerkjøp. Etter det iTromsø kjenner til er salgssummen 1,5 millioner kroner.

– Som vi har nevnt tidligere var det en bidragsyter inne i fjor, som ikke ville ha sitt navn i avisa, som bidro til at vi kunne hente de fem spillerne vi hentet da. Hvis det da skulle bli et salg på en av de fem, skulle vi betale tilbake. Det er en avtale vi er forpliktet til å følge, og da er det ikke rare greiene igjen (av summen). Så det er ikke sånn at dette tilbakeføres til sporten, sa Ulf Johansen til Nordlys fredag ettermiddag.

Les også

Wangberg og TIL diskuterer ny kontrakt: – Regner med vi blir enige

Utfordrende spillerjakt

Til iTromsø sier Bård Flovik følgende om at pengene fra Hansson-salget ikke blir gjort tilgjengelig for spillerkjøp.

— Jeg er overrasket over at det kommer ut, og at det ikke er diskutert nøye i klubben, sa Flovik til iTromsø noen minutter etter at Bodø/Glimt var slått 1-0 i Nordlandshallen i en treningskampi kveld.

- Hvorfor ble du overrasket?

— Jeg fikk beskjed om dette for et par dager siden. Jeg synes i utgangspunktet at vi kunne tatt del i de pengene der, men det fikk jeg vite at vi ikke fikk. Vi skal erstatte Marcus Hansson har vi fått beskjed om flere ganger i går og i dag, og det skal vi også gjøre, sier Flovik til iTromsø, vel vitende om at den jobben blir langt mer utfordrende med null kroner å bruke.

Derfor må spilleren være gratis, og innenfor lønnsbudsjettet som er litt større etter Hansson-exiten.

— Vi kan ikke kjøpe noen ut nei, sier Flovik.

- Glem millionspillere

Direktør Johansen fastholder i kveld at pengene måtte gå tilbake til sponsoren som hjalp til å hente spillere for et drøyt år siden.

— Vi har hatt en hyggelig hjelp fra en samarbeidspartner som realiserte kjøp av flere spillere for oss. Den avtalen må vi oppfylle, sier Johansen til iTromsø.

- Hva tenker du om at hovedtreneren gjerne skulle sett at pengene ble brukt annerledes?

— Vi får ta på vår kappe at avtalen ikke er godt nok kommunisert, svarer Johansen.

- Har du forståelse for at Flovik ønsker pengene brukt på nye spillere i stedet for å betale ned gjeld?

— Jeg skulle gjerne ønsket at vi kunne brukt penger på spillere, men vi må forholde oss til den avtalen vi har hatt med de som hjalp oss den gangen, sier Johansen.

Men selv om TIL ikke har penger mener klubbledelsen at den sportslige avdelingen ikke skal lete etter spillere som koster penger.

— Bård Flovik og Svein-Morten Johansen må finne de rette spillerne så får vi vurdere. Ingenting lukket når det kommer til hvilke spillere vi skal ha, men spillere som koster millioner er bare å glemme, sier Ulf Johansen til iTromsø.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk